SİYASET Haber Girişi : 19 Ağustos 2024 09:28

Yapmayın!

Yapmayın!
CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, Hükumetin ekonomideki beceriksizliğinin bedelini esnafa ödettiğini iddia etti.

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığının " Kayıt dışı ile mücadele" adı altında esnafa adeta zulmettiğini iddia etti. 

 

 

Bakanlığın sektör sektör başlattığı " kayıt dışı ile mücadele" çalışmalarında şimdi de mobilya sektörünün mercek altına alındığına dikkat çeken Can Eş, " Önce vergilerini sildiğiniz, milyar liralara varan cezalarını affettiğiniz, ballı ihaleler vererek abad ettiğiniz, yandaşları kayıt altına alın" dedi. 

 

 

Ülkenin suni gündemlerle aldatıldığına vurgu yapan Can Eş, " Hükumet istiyorki ekonomi dışında heş şey konuşulsun. Vatandaşın gerçek gündemi geçim sıkıntısı. Kimse bundan bahsetmiyor. Ekonomideki beceriksizliğin faturasını vatandaş ödüyor. Gelir adaletsizliği almış başını gidiyor. Yapılan çalışmalarda gelir dağılımında en zengin yüzde 10'la en fakir yüzde 10 arasındaki fark 50 kata ulaştı. Yoksul yoksul kalmaya, zengin zenginliğini artırmaya devam ediyor. Bu durumda bile kendi beceriksizliğini yoksul halka ödetmeye çalışıyorlar. Neymiş kayıt dışı ile mücadele edeceklermiş! Zar zor ayakta kalmaya çalışan orta direk esnafın belini bükmek, çalışma yaşamının dışına ötelemek için yapılan bu çalışmanın adına ekonomi politikası diyorlar. Kirasını ödeyemeyen, sattığı ürünü yerine koyamayan, BAĞKUR primini ödeyemediği için hastanede tedavi bile olamayan esnafa karşı yapılan bu uygulama zulümdür zulüm! Yapmayın, kendi beceriksizliğinizin faturasını esnafa, memura, köylüye, çiftçiye, asgari ücretliye, emekliye ödetmeyin! Biri Bedel ödeyecekse önce siz ve sonra zenginleştirdiğiniz yandaşlarınız ödecek." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.