GÜNDEM Haber Girişi : 27 Temmuz 2024 00:27

PARLA BUĞDAYINA ÇİFTÇİLERDEN TAM NOT…

PARLA BUĞDAYINA ÇİFTÇİLERDEN TAM NOT…

ERZURUMEKSPRES - Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce, Doğu Anadolu Buğday Islah Projesi kapsamında yapılan melezleme çalışmaları sonucunda geliştirilen buğday çeşidi “PARLA" buğdayının çeşit tanıtımı yapıldı.  Parla buğdayı 29 Mart 2024'te tescil edilmiş olup kışa, kurağa ve pas hastalıklarına dayanıklı ekmeklik çeşittir. Ayrıca beyaz başaklı, kırmızı taneli, uzun boylu, yatmaya dayanıklı, yüksek verim ve kalite özelliklerine sahiptir.

Çeşit tanıtımına Mülki idare amirleri kurum yetkileri ile İlimiz ve il dışından çiftçiler Özel Sertifikasyon tohum kuruluşları katılım sağlamış ve katılımcılardan büyük beğeni almıştır. Konu hakkında değerlendirme yapan İl Müdürü Alpaslan KENGER “Gıda denince ilk akla gelen ürünlerden olan buğdayın gıda güvenliği açısından önemi tartışılmazdır. Tarımsal üretimde değişen iklim şartları ile risk oluşturan hastalık ve zararlılara dayanıklılık önemli bir konudur.  Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen ve 2024 yılında tescil edilerek Cumhuriyetimizin 100 yılına ithafen Parla ismi verilen çeşidimizin gelişim hastalıklara dayanıklılık ve verimlilik gibi hususlar değerlendirildiğinde ismi gibi parlayacağını düşünmekteyiz. Parla çeşidin ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.