GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2024 16:41

Ödül gibi atama

Ödül gibi atama
Kuran kursunda çocukların istismara maruz bırakılması nedeniyle görevden alınan Abdulhalim Acar bir kez daha terfi etti. Acar, Altındağ Müftüsü olarak atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tartışmalı uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.Erzurum'da usta gazeteci Sinan Özçaylak'ın ortaya çıkardığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda 2022’de yaşanan tecavüz ve şiddet nedeniyle açılan soruşturma kapsamında görevden alınan eski Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar, bir kez daha adeta ödüllendirildi. 

 

Erzurum’da, Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 2022 yılında yaşananlar Türkiye’de infial yaratmıştı. Diyanet’e bağlı kursta 12 yaşındaki yedi çocuğun, kursta belletmen olarak çalışan Hakan Aslankafa tarafından istismar edildiği Gazeteci Sinan Özçaylak gündeme getirmişti. Dönemin Valisi olan Okay Memiş, Olayı doğrulamış, ancak haber yapılmaması yönünde Özçaylak'a telkinde bulunmuştu. Konuyu gündeme getiren Özçaylak'ın haberleri sonrasında merkeze alınması beklenen vali AFAD'a başkan oldu. 

 

 

O dönem Palandöken Müftüsü olan Abdulhalim Acar, soruşturma kapsamında açığa alınmıştı. 

İLK ÖDÜL 2022’DE

İstismarın ortaya çıkmasının ardından Aslankafa, 119 yıl ceza talebiyle yargılanırken yedi görevli de açığa alındı. Açığa alınanlardan biri de Erzurum Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar olmuştu. Ancak Acar’ın açığa alındıktan kısa bir süre sonra, 15 Mart 2022 tarihinde Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak  atanması o dönemde de kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Erzurum’daki istismarın, “Üzerini örtmekle” suçlanan Acar, 15 Mart 2022 tarihinden 2 Eylül 2024 tarihine kadar Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.

 

 

 

BÜYÜK YÜKSELİŞ

Acar’ın yükselişi Ankara müftü yardımcılığıyla da son bulmadı. Toplam iki buçuk yıl müftü yardımcılığı yapan Acar’ın, Ankara’nın en büyük ilçelerinden bir olan Altındağ'a 2 Eylül’de müftü olarak naklen atandı. Ancak Ankara İl Müftülüğü’nün internet sitesinde ismine yer verilmeyen Acar'ın, Altındağ Müftülüğü’ne aanması ilçenin internet sitesinde özgeçmişiyle birlikte eklendi.

 

 

 

BENZER HİKÂYE

Erzurum’daki istismarın açığa çıkmasının ardından bölgeye giderek ailelerle görüşen ve “Davanın kapanması için aileleri ikna etmeye çalıştığı” öne sürülen yazar Sedide Akbulut’a da ödül gibi görevlendirme yapılmıştı. Tartışmaların odağındaki Akbulut, 1 Nisan 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü olarak göreve başlamıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.