EĞITIM Haber Girişi : 09 Eylül 2024 15:52

İlk ders Erzurum tabyalarında

 İlk ders Erzurum tabyalarında
Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları ilk dersi, bin öğrenciyle Aziziye Tabyası'nda “Aşk-ı Vatan” konusuyla gerçekleştirdi.
İlk ders Erzurum tabyalarında İlk ders Erzurum tabyalarında

Erzurum'da bin 365 okulda 187 bin 883 öğrenci için ilk zil çaldı. İlk ders olarak bin öğrenciyle Aziziye Tabyası'nda “Aşk-ı Vatan” konusu seçildi.

 

 


Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından, 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılış programı çerçevesinde farkını ortaya koydu.

 

 

 

 

 

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal ve diğer davetlilerin katılımıyla düzenlenen "İlk Ders: Aşk-ı Vatan" programına bin öğrenci katıldı.

 

 

 

 

 

 



Erzurum'un tarihi mirası içerisinde önemli bir yere sahip olan tabyaların yeni nesillere tanıtılması ve onlara tarih bilinci verilmesi için ilk dersin tabyalarda yapılması fikrine destek veren kurumlar el birliği yaparak bir program düzenledi.

 

 

 

 

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Vakıf Okulları Genel Müdürü Erdal Karagülle; eğitim-öğretim yılının ilk ders başlangıcını Anadolu'nun destanlaşan mücadelesine tanıklık eden Aziziye Tabyalarında başlatmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

Bu anlamlı ve özel günde, milli-manevi değere sahip çıkmanın ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın ne denli mühim bir iş olduğunun idrakinde oldukları aktaran Müdür Karagülle: “Bu vesileyle Çanakkale’den Gazze’ye; Aziziye’den Kut’ul Amare’ye kadar vatanı ve bağımsızlığı için şehit düşmüş tüm aziz kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bu düşüncelerle, yeni eğitim-öğretim yılının bu ilk gününde heyecanımıza ortak olarak bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise konuşmasında vatan sevgisinin önemine vurgu yaparak: "Vatan sevgisi, her bireyin içinde taşıması gereken en yüce duygulardan biridir. Bu topraklar, bizlere ecdadımızdan kalan kutsal bir emanettir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, bu emanete sahip çıkacak bilinci kazanması, biz eğitimciler için en büyük görevlerden biridir. Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları olarak, siz değerli öğrencilerimize sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizi de kazandırma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Hacımüftüoğlu, ayrıca öğrencilere seslenerek, yeni eğitim öğretim yılında başarılı olmaları için azimle çalışmaları gerektiğini belirtti ve “Geleceğimiz sizlersiniz. Sizlerin alacağı her doğru karar, ülkemizi daha güçlü kılacak. Atatürk Üniversitesi olarak sizlere her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Vatanımıza ve milletimize olan bağlılığınızın, eğitim hayatınız boyunca sizi motive eden en güçlü etken olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "“Gözümüzün nuru, yarınlarımızın teminatı olan sevgili öğrencilerimizin, bu yeni eğitim yılında bilgiyle donanarak başarıya ulaşmalarını ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerini diliyorum.” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Tabyalardaki törende yaptığı konuşmada "Çanakkale’den Gazze’ye vatan savunması konusuyla hem de anlamlı bir mekânda, ilk dersimiz başlıyor. İnşallah yeni eğitim öğretim yılı devletimiz, milletimiz açısından hayırlı gelişmelere vesile olur." dedi. 

 

 

 

 

 

Aziziye Tabyası'nda yaklaşık bin öğrencinin katıldığı “ Aşk-ı Vatan" konulu ilk dersi eğitimci ve tarihçi Abdurrahman Zeynal verdi. Tabyaların ve burada yapılan savunmaların tarihte eşine az rastlanır kahramanlıklarla dolu olduğunu ifade eden Zeynal, Erzurum Tabyaları'nın dünyada düzenli ordulara karşı kadınların savaştığı tek yer olduğunu, gençlerin tarihimizde yaşanan bu kahramanlıklara ve onların emanet ettiği vatana sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 


 

 

İlk dersin ardından katılımcılar hep birlikte Nene Hatun'un kabrini ziyaret ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.