SİYASET Haber Girişi : 09 Eylül 2024 10:11

Fırsat eşitliğinin olmadığı bir eğitim sezonu daha başlıyor

Fırsat eşitliğinin olmadığı bir eğitim sezonu daha başlıyor
Bu gün 20 milyon öğrenci ile eğitim öğretim sezonunun başladığını belirten CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Fırsat eşitliğinin olmadığı bir eğitim öğretim sezonu daha başlıyor.” Dedi.

Türkiye’de en zengin yüzde 20’ lik kesimin 100 liranın 66 lirasını çocuğunun eğitimine ayırdığını, en fakir yüzde 20’lik kesim ise 100 liralık gelirinin sadece 30 Kuruşunu çocuğunun eğitimine ayırdığını TUİK rakamlarının ortaya koyduğunu ifade eden CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin en temel özelliği eğitimde fırsat eşitliğidir. 22 yıllık,  AKP İktidarı ne yazık ki Cumhuriyetin bütün dinamiklerinde olduğu gibi eğitimde fırsat eşitliğini de alt üst etti. Eğitim öğretim sezonu başladı, ancak çocuklarımız, beslenemiyor, Veliler beslenme çantalarına çocuklarımızın sağlıklı beslenebilmeleri için gerekli harcamayı yapamıyor. Bu ülkede hiçbir dönem, gösteriş ve şatafat ile yoksulluk ve çaresizlik bu kadar iç içe olmamıştı.  Bir tarafta itibardan tasarruf olmaz diyerek saraylarda yaşayanlar, 13 özel uçağa sahip yöneticiler, diğer tarafta çocuğunun servis ücretini ödeyemediği için okula gönderemeyen aileler. Bu düzen bu şekilde daha fazla yürütülemez. Fukaradan alınan vergilerin, zenginlere teşvik olarak verildiği bu harami düzeni yıkılmaya mahkumdur.” Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.