SİYASET Haber Girişi : 24 Nisan 2018 08:57

Erzurum’da aday adaylığını açıklayan ilk isim Nesim Sönmez oldu

Erzurum’da aday adaylığını açıklayan ilk isim Nesim Sönmez oldu
Yaklaşan milletvekilliği genel seçimlerinde Erzurum’da AK Parti’den aday adayı olacağını açıklayan ilk isim Nesim Sönmez oldu.

24 Haziran’da yapılacak seçimler için aday adayları birer birer kendilerini göstermeyle başladı. Erzurum’da özellikle güney ilçelerinde nasıl bir eğilim olacağı merak edilirken, AK Parti’de “güney ilçelerinin oyunu kimle alırımın” hesabını yapıyor. Güney ilçelerinin kilidini kim çözer sorusuna cevap aranıyor.  İşte tam bu noktada aday adaylığını açıklayan bir isim var Doktor Nesim Sönmez. İlahiyatçı Nesim Sönmez 1971 Tekman doğumlu. Bölgede sevilen bir isim olan Sönmez AK Parti’de siyaset yapmak için kolları sıvadı.

Milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olduğunu açıklayan Sönmez 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olmuş bir isim. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuş. 2003 yılında yüksek lisansını tamamlayan Sönmez, 2013 yılında doktorasını tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsünde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapan Sönmez evli ve üç çocuk babası. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.