SİYASET Haber Girişi : 02 Eylül 2024 10:41

Elmalı'dan Otobüs hibe teklifi

Elmalı'dan Otobüs hibe teklifi
Yeniden Refah Partisi Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Ebubekir Elmalı, Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs seferleri iptal edilen Çat için, " Talep olması halinde otobüs hibe etmeye hazırım." dedi.

30 martta yapılan belediye seçimleri öncesinde konulan Otobüs seferlerinin seçim sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılması, Yeniden Refah Partisi Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Ebubekir Elmalı'yı harekete geçirdi. Erzurum'un sosyal meselelerinde her zaman taşın altına elini koyan Elmalı bu kez de , "Talep olunması halinde otobüs hibe etmeye hazırım." dedi. 

 

 


Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 1 Eylül tarihinden  itibaren Çat Büyükşehir Belediyesi iptal gerekçesi olarak her hangi bir açıklama yapmazken, bu tutum, Çat'ta  " CHP'nin seçimi kazanması nedeniyle bizi cezalandırıyorlar" şeklinde yorumlandı.

 

Seferlerin iptal olunmasının ardından vatandaşlar alınan karara büyük tepki gösterirken, CHP'li Çat Belediye başkanı Arif Hikmet Kılıç, haksız uygulamayla ilgili yasal süreç başlatacağını duyurdu.

 

 

İSTENİRSE OTOBÜS HİBE EDECEK! 
Büyükşehir Belediyesi tarafından Çat ilçesine yapılan seferlerin iptali sonrası Yeniden Refah Partisi Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Ebubekir Elmalı, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, talep edilmesi halinde Çat ilçesine ulaşımda kullanılmak üzere bir otobüs hibe edebileceğini duyurdu.

 

 

Erzurum'un sosyal meselelerindeki duyarlılığgıyla bilinen Elmalı,  "Çat belediye başkanlığının şahsımdan herhangi bir talebi olursa biz hazırız. Erzurum'a ve Erzurum'un her karış toprağına hizmet etmek en büyük arzumdur. İnsanlarımızın hak ettiği hizmeti alamaması bununla beraber mevcut hizmetlerinde kaldırılması hoş olmayan bir durumdur. Alınan bu haksız kararı kınıyor ve Çat'lı kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çat'ta bizim, Hınıs'ta bizim. Şenkaya'da bizim,  Tortum'da bizim." dedi.

 

 

Gücümüz var dedi, teklifi reddetti. 

Elmalı'nın bu teklifi sonrası açıklama yapan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, " Otobüs alacak gücümüz var. Ebubekir beye teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi yasada yer alan toplu ulaşım işini bize devrederse gereğini yaparız." karşılığını verdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.