SİYASET Haber Girişi : 30 Kasım 2022 10:52

DÜLGER HODRİ MEYDAN DEDİ

DÜLGER HODRİ MEYDAN DEDİ
CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, "Erzurum'da milletvekili, Belediye Başkanı, İl Başkanı her kim varsa, servetleri araştırılsın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, bezi yayın kuruluşlarında, Saha çözüm ekipleriyle ilgili yayınlanan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

 

 

 

 

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Dülger Şunları söyledi;

CHP Erzurum’da aylardır Saha Çözüm çalışması yapmaktadır. Bu çalışma genç iki anketörün ev ve işyerlerine giderek izin verenle anket yapmak, anket yapmayana da parti broşürlerimizin içinde olduğu bir torba bırakmak suretiyle gerçekleşmektedir. Toplam kapasitemiz 30 kişilik bir ekiptir, yaz aylarında okullar tatilken bu kapasiteyi gerçekleştirdiğimiz zamanlar oldu. Ancak sürekli 30 kişi çalıştığımız uzun dönem olmadı. Okullar açıldıktan sonra ise genelde 10-15 arası, bazen ondan da düşük sayıda anketör ile çalışıyoruz. Anketörlerin en fazla 5-6’sı partililerimizin akrabalarıdır, zaten parti aidiyeti olmayan kişileri Erzurum’da CHP etkinliğinde çalıştırmanın ne kadar zor olduğunu buradan yazmama gerek yok.

CHP ile bir ilişkisi çıkar da mülakatta elenir diye çoğu genç, partimizin önünden geçmeye korkuyor, nereden salt CHP’li olmayan anketör bulalım? Ayrıca bir işte akraba çalıştırılmaz diye kural da yok. İşini düzgün yapan ve mümkünse CHP’li ailelerin çocukları yapar bu işi ancak. Zaten ayda en fazla 20 gün çalışılıyor ve verilen harçlık da günün koşullarında çok düşüktür, bunu partili olmayanlara yaptıramazsınız ki.

 

 

 

Basından arkadaşların merakını gidermek için bu açıklamayı yapıyorum, açıklanacak bir şey yok aslında. Şu anda taşra ilçelerdeyiz ve daha az anketör geliyor, Şenkaya’da bile çalışıldı yaklaşık 220 km uzakta bu ilçemiz. Haliyle birçok anketör uzaklık nedeniyle katılmak istemiyor. Bugüne kadar yaklaşık 60 farklı gencimiz ile değişik zamanlarda çalıştık bunların il ilçe yönetici çocuğu olanlar 10 kişi bile değildir. Yöneticilerimizin çoğunun çocukları CHP’nin hiçbir etkinliğine katılmazlar, bunu da buradan belirteyim.

 

 

 

CHP’nin Erzurum’da tarihinde ilk defa kapı kapı gezmesi, milletten destek istemesi parti dışında olduğu gibi parti içinde de bazılarını rahatsız ediyor, biliyoruz. % 2-4 arası oy alıp yıllarca yöneticilik yapmış kişiler bu böyle kalsın istese de artık öyle olmayacak. CHP Erzurum’da % 10 üzeri oy alacak, milletvekili çıkaracaktır. Bu süreçte eksiklerimiz ve hatalarımız da olacaktır. Ancak gidiş başarıya doğrudur. Göstermelik işler yapıp her seçimde % 3-4 oy alanların konuşmaya hakkı da yoktur. Kamuoyu da biliyor zaten. Onları ciddiye de almıyoruz. Değerli basın mensuplarını bilgilendirmek için yazdım.

 

 

Gelelim bunun finansmanına, toplasan günlüğü 3000-3500 lira olan bu çalışmanın giderlerini bağışlar yoluyla karşılamaktayız ve genel merkez denetliyor. Herhangi bir sorun olduğunda oraya bağlıyız, belediyeler ile ilgisi yoktur. Bu iş ilk defa İstanbul Beşiktaş’ta yapıldığı için Beşiktaş Belediyesi başlangıçta bize danışmanlık yaptı, bugün de sorun çıktığında tecrübesiyle destek veriyor.  Gazeteci arkadaşların bu konuda bize sorduğu sorulardan gocunmuyoruz ve cevabını veriyoruz. Evlendiği eşine “al iş kur diye 2.5 milyon dolar veren siyasilerin” olduğu Erzurum’da “yolsuzluk” yapmak kala kala günlük gideri en fazla 3500 lira olan ve 6 aylık bir çalışma olan SAHA ÇÖZÜM Erzurum’da aranıyorsa diyecek sözümüz olmaz. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ve araştırmacı gazeteci dostlar için yineliyorum;

1) Erzurum’da Belediyelerde Başkanların veya AKP yöneticilerinin akrabaları çalışmıyor mu ? Akraba işe almak yasaklanmalı mı ?

 

2) Erzurum’da politik olarak önemli görevde olan milletvekili, Belediye Başkanı, İl Başkanı her kim varsa, göreve gelmeden serveti, ekonomik gücü ile, göreve geldikten sonraki serveti ( eş ve çocukları dahil.) arasında pozitif fark kimde olmuş araştırılsın. Bakalım kim veya kimler o koltuğa oturduktan sonra servet artırmış, kim servet kaybetmiş.  Göreceksiniz ki politikaya atıldıktan sonra servet kaybeden, öncekine göre fakirleşenler genelde CHP’de.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.