SİYASET Haber Girişi : 04 Eylül 2024 09:08

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, kendi kariyer planınızı değil, vatandaşı düşünün.

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, kendi kariyer planınızı değil, vatandaşı düşünün.
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, bürokrasinin siyasallaştığını belirterek, " Bürokratlar devletin memurlarıdır, iktidarın değil." dedi.

Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin devletin her kademesini siyasallaştırdığını iddia eden CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, " Bürokrasi hiç bir dönem bu kadar siyasallaşmamıştı. Devletin valilerinin paylaşımlarına, yaptığı uygulamalarına bakınca bunu görüyoruz. Tıpkı iktidarın İl Başkanları gibi muhalefeti eleştirip, iktidarı göklere çığkarıyorlar." dedi. 

 

 

 

Bürokratlarının siyasi duruşuna örnek olarak Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin paylaşımlarına dikkat çeken Can Eş, " Erzurum Valisi sosyal medya hesaplarından Nuh Şenol'un CHP'li belediyeyi eleştiren yazısını paylaşabiliyor. Kimse de kendisine 'Sayın Vali sen Devleti temsil ediyorsun, iktidarı değil. Her siyasi görüşe eşit mesafede yaklaşmak zorundasınız.' demiyor, diyemiyor. E o da haklı tabiki, önceki Vali Okay Memiş'te, devlet kademesinde hiç bir vasfı olmamasına rağmen, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın karşısında el pençe divan durduktan sonra, AFAD'a başkan olarak atanmıştı. Aslında bu tutumları yere göğe sığdıramadıkları iktidara da zarar veriyor, farkında bile değiller. Bu vesile ile devlet kademelerinde görev alan bürokratlara da seslenmek istiyorum. Siz milletin hizmetkarısınız, o makama gelişinizi imzalayanların değil. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sahibi, tek bir kişi ve onun yakın akrabaları değildir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu devlet Hanedanlık hiç değildir.  İktidarın kapı kulları olmak yerine bu aziz milletin hizmetkarları olmayı tercih eden, kendi kariyer planından çok milletin kurtuluşunu önceleyen bürokratlar her zaman baştacı olur, iktidarla gelen, tek hedefi iktidarın siyasi çıkarlarına hizmet etmek olanlar da iktidarla giderler." dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.