SİYASET Haber Girişi : 16 Eylül 2024 10:06

Can Eş, Buna nasıl cüret edersiniz?

Can Eş, Buna nasıl cüret edersiniz?
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, " Size değil size bu cüreti verenlerden vatandaş hesap soracak."

HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasanın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğini savunun sözleriyle CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş’in hedefi oldu. Başkan Can Eş, “ Cumhuriyeti kuran şehir Erzurum’dan size şunu söyleyebilirim. Buna gücünüz yetmez. Ancak vatandaş sizi dikkate almıyor, size bu cüreti verenlerden sandıkta hesap soracak” dedi.  

 

 

 

 

Anayasanın dördüncü maddesinin, ilk üç maddeyi koruyan madde olduğuna dikkat çeken CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Anayasanın ilk üç maddesi;

Madde 1 – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı "İstiklâl Marşı"dır. Başkenti Ankara’dır.

HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bu maddelerin hangisi sizi rahatsız etti. Yönetim şeklinin cumhuriyet olması mı? Hukuk Devleti olması mı? Milliyetçiliğe bağlı olması mı? Bayrağı mı?

Sizi rahatsız etmesini anlıyorum da ittifakla seçime girdiğiniz diğer partileri sizin bu teklifiniz hiç mi rahatsız etmiyor? AKP, MHP, BBP siz de ittifak ortağınızla aynı görüşte misiniz?

Bu adam bu cüreti sizden alıyor.

Size rağmen bu millet buna fırsat vermez. Nasıl ki ülke işgal edilirken birileri manda ve himaye derken, Gazi Paşa önderliğinde Anadolu insanı buna karşı geldi, ülkeyi böldürmedi, kurtuluş mücadelesini başlattıysa, aynını bu günde yapacak yüreğe sahiptir. Cumhuriyeti kuran şehir Erzurum’dan sesleniyorum, vatandaş size bu cüreti verenlerden sandıkta hesap soracak. Bundan hiç endişeniz olmasın.” Dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.