Bilecik'te, Karadeniz Günleri kapsamında kurulan yöresel ürünler pazarında, bir Artvinlinin Cağ kebabı bizde doğdu. Patentini Erzurumlular aldı. Bizim olduğunu herkese ispat edeceğiz demesi üzerine Erzurumlular bu çıkışa tepki gösterdi. Cağ kebabın ismini dahi Erzurumda aldığını ifade eden vatandaşlar Cağ Kebabını kimseye vermeyeceklerini belirtti.
"Cağ kebabın mucidi lakabıyla tanınan ünlü cağ kebapçı Kemal Koç ise Cağ Kebabına ilk ismini veren kişinin kendisi olduğunu ve Cağ Kebabının ilk olarak Erzurumda meşhur olduğunu ifade ederek, Cağ kebabı Osmanlıdan kalma bir kebap. Bu Erzurumun ve Artvinin köylerin de yapılıyordu. Erzurumda Tortum, Oltu, Şenkaya gibi ilçelerde Artvinin ise Yusufeli ilçesinde yapılan bir kebaptı. Bu kebap meşhur bir kebap değildi o dönem. O dönemde buna bico derlerdi. Ben 1982 yılında burada bir otelin altına yer alan bir kömürlüğü tuttum ve oraya bir kebapçı açtım. Camına da 'Meşhur Tortum Kebabı Cağlı' yazdım yani tabakta değil cağda anlamında. O zaman hiçbir ilde cağ kebabı adında geçmiyordu bu kebap. Bu kebabı ben 3 yıl içerisinde meşhur ettim. Bu kebabı, Cağ Kebabı olarak Türkiyeye ve Dünyaya yaydım. Ben bu kebabı meşhur edince bizim şehrimizin ilçeleri Tortum, Oltu ve Şenkaya Cağ kebabı bizim demeye başladı. Aslında bu kebap hepimizin kebabı. Patentini bizim Oltulular aldı. Şimdi Artvinliler de bizim diyor. Onların Yusufeli ilçesinde de yapılıyor ama Cağ Kebabının meşhur olduğu yer Erzurumdur ve Cağ Kebabı Erzurumundur dedi.
Koç, ayrıca kebap yüzünden iki şehrin kavga etmemesi gerektiğini de kaydederek, "Kebabı Artvin yapmıyor değil, onlar da yapıyorlar. Ama bu kebap burada meşhur oldu ve burada yapıldı. Ben Cağ Kebabı sayesinde 'Yılın Altın Adamı' ödülünü aldım. Artvinlilere bir şey demiyorum, bir kebap yüzünden kavga etmeye gerek yok. Doğru neyse onu söylememiz lazım diye konuştu.