SİYASET Düzenleme Tarihi : 23 Ağustos 2024 23:30 Haber Girişi : 23 Ağustos 2024 09:11

Başkan Can Eş, açtı ağızını yumdu gözünü.

Başkan Can Eş, açtı ağızını yumdu gözünü.
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, AK Parti MKYK üyesinin paylaşımını itiraf niteliğindedir. 

 AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat sosyal medya hesabından “ 32 milyon çalışanın, 16 milyon emeklinin maaşını ödemesi sürdürülemez” paylaşımını sert bir dille eleştirdi.

 

 

 

Can Eş ülkeyi getirdikleri noktanın itirafıdır bu diyerek “ Çalışanlar, emeklinin maaşını niye ödesin, emeklilerimiz 25 yıl bu ülke için hizmet etmiş, aldıkları maaşlarından prim kesintisi yapılmış. Emekli olunca rahat etsin diye her ay prim ödemiş. Bu primleri ne yaptınız ki?” diye sordu.

 

 

 

AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat’ı sert bir dille eleştiren Can Eş, “ Bu sistemin sizinle sürdürülemez olduğunu itiraf etmeniz güzel. Evet sistem sürdürülemiyor. Çünkü yandaşlarınıza verdiğiniz ballı ihalelere para yetmiyor, iktidara çöreklenen müteahhitlerin vergi borçlarına para yetmiyor. Genel Başkanınızın oturduğu sarayın masraflarına para yetmiyor. Hangara çekilen 13 uçağa para yetmiyor. 2 maaş üç maaş verdiğiniz candaşlara para yetmiyor. 3 katı fiyata yaptırdığınız geçiş garantili köprülere, yolcu garantili hava alanlarına, hasta garantili şehir hastanelerine para yetmiyor. Yazıklar olsun! “ dedi.

 

 

 

İktidar partisinin bir MKYK Üyesinin bu söyleminin emekliyi korkuttuğuna dikkat çeken Can Eş, “Cumhuriyetin bütün kazanımlarını Şeker Fabrikalarından, Tüpraşa, Türk Telekomdan, Tank Palet fabrikasına, iktidarınız döneminde sattınız yetmedi, bu ülkeyi milyarlarca dolar borçlandırdınız yetmedi, şimdi gözünüzü emeklinin aldığı 12 bin lira maaşa mı diktiniz? Ödemeyecek misiniz? Bu söyleminizle emekliyi buna mı alıştırmaya çalışıyorsunuz. Hani ülke uçup kaçıyordu? Hani Dünya bizi kıskanıyordu? Emekliyi ötekileştiren bu söyleminiz samimi bir itiraftır. Evet sizinle bu sistem sürdürülemez, ilk seçimde Yandaşı değil yurttaşı koruyan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı bu ülkeyi sizden kurtaracak. O beğenmediğiniz yük gördüğünüz, aldıkları maaşa göz diktiğiniz o emekli yurttaş size gereken cevabı en ağır şekilde sandıkta verecektir. Hiç şüpheniz olmasın. ” dedi.

 

İşte polemiğe neden olan AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat'ın o paylaşımı...

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fevzi Polat 23 Ağustos 2024 09:52

    AB ülkelerinde, nüfus bizden daha yaşlı olmasına rağmen, emeklilik yaşı yüksek tutulduğu için; AB ülkelerinde 4 çalışan başına 1 emekli bulunuyor. Bizde ise 2 çalışan başına 1 emekli düşüyor. Bu rasyo gösteriyorki; bu durum ileri vadede sıkıntı yaratır. Bugünden tedbir alınması gerekir.