SİYASET Haber Girişi : 30 Ağustos 2024 15:38

Başkan Can Eş, 30 Ağustos sonsuza dek kutlanacak gündür.

Başkan Can Eş, 30 Ağustos sonsuza dek kutlanacak gündür.
Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının nişanesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Umutların yitirildiği, düşmanın bütün şeditliğiyle, vahşi bir iştahla saldırdığı o gün, Türk milletinin bağımsızlığını kanıtladığı, umutsuzlukların umuda dönüştüğü günün adıdır 30 Ağustos. Beş günde alınan bu zafer sonrası Gazi Mustafa Kemal Paşa “ Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir İleri” emrin vererek, düşmanı denize dökmeyi başarmış ve tüm dünyaya unutulmayacak bir ders vermiştir. Bu zafer sonsuza dek kutlanması gereken bir zaferdir. Her ne kadar birileri , 30 Ağustos Zafer Bayramını  gölgelemek adına alternatif bayramlar icat etse de bilmelidirler ki siz kutlamasanız da bu millet asla 30 Ağustos’u unutmayacak. Bu ülkenin gençleri Gazi Paşa’nın kendilerine,  Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

   Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Nasihatini asla unutmayacak.” Dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.