Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ardından da Çalışma Bakanlığı bir açıklama daha yaparak sözleşmelilere kadroda kapsamı biraz daha genişlettiklerini ifade ettiler. Sayıları 424 bini bulan personelin kadroya kavuşturulması önemli bir adımdır.
Özellikle sözleşmeli olarak görev yapan çalışanlarımız açısından aile birliğinin sağlanacak olması, görevde yükselme sınavlarına girme imkânının oluşması, belediyelerdeki haksız işten çıkarmaların son bulacak olması tarafımızca da olumlu bulunmaktadır.
Her ne kadar kamuda süresiz sözleşmeli olarak görev yapan 227 bin personelin sorunlarına çözüm getiriyor olsa da gerek kapsam dışında bırakılan personel gerekse 3+1 sistemini kalıcı hale getirmesi nedeniyle, bu çalışma taleplerimizi tam olarak karşılamamaktadır.
Çalışma Bakanlığı’nın kapsamı genişletmesi de farklı istihdam modellerinin sonlandırılması adına önemli ve mühimdir. Bu aynı zamanda konu ile ilgili yeniden değerlendirmeler yapılabileceğini de göstermektedir.
Düzenlemenin yasal taslağı henüz netleşmeden yıllardır kamu hizmeti veren, devletin verdiği görevle millete şifa dağıtan tüm kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadroya geçirilmesini istiyoruz.
Bu arkadaşlarımızın yürüttükleri görevin hakkı kadrodur. Onların isimleri de dahil olmak üzere dışarda tutulmaları sonlandırılmalıdır. Sözleşmelilere kadro verilirken, taşeron işçiler çoktan kadro almışken Türkiye’de 1.basamak sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir görev üstlenen kamu dışı aile sağlığı çalışanları bundan mahrum edilmemelidir.
Beklentilerin tam olarak karşılanması için düzenlemede revizelerin devam etmesi ve tüm personelin şartsız bir biçimde doğrudan kadroya geçirilecek bir düzenlemenin yapılması yerinde olacaktır. Kamu personel sisteminin harfler ve rakamlarla bölünmüşlükten uzak bir biçimde tek bir kadrolu istihdam modeline dayanması için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir
06.12.2022 17:26:37