Korona virüsü için tedbirler öyle görünüyor ki artarak devam edecek.
Sağlık açısından, virüsün daha fazla yayılmasını önlemek adına alınan bu tedbirlere hiç itirazımız yok. Bir müddet salgını kontrol altında tutabilmek için bunlar gerekli, alınması gereken önlemler.
Bakanlık bu gün 24:00'dan itibaren, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu.
Peki bu alanları işleten esnafın durumu ne olacak?
Buralarda çalışan insanların hali ne olacak?
Erzurum'da esnafın durumu zaten iyi değildi. İşçilerinin SSK'larını, kendilerinin BAĞKUR primlerini ödeyecek durumları yoktu. Yerleri kira, bir çoğunun banka borçları var. Korona virüsü tamamda iş yeri kapanan esnafın hali ne olacak.
Hadi borçlarını erteledik, SGK, BAĞKUR, krediler ne olacak?
Burada çalışan insanların durumu ne olacak?
Esnaf geçimini sağlamak durumunda, iş yeri kapalı kaldığı süre boyunca esnafın geçim durumu nasıl olacak?
Bunların hepsini düşünmek zorundayız.
Bu tür olağanüstü durumlar için Merkez Bankası'nın ihtiyat akçesi vardı. Bu paranın 21 milyar lirası geçtiğimiz yıl temmuz ayında hazineye aktarılmıştı. Devlet bu parayı harcayacaksa tam zamanı bu gün gibi görünüyor.
18.03.2020 00:22:00