Soruşturma izni verilecek mi?

Özdemir suskun, gözler İçişleri Bakanlığı'nda.

Medyaya yansıyan haberler sonrasında Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, sessizliğe bürünürken, tüm dikkatler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çevrildi.

 

 

Önceki dönem AK Partili belediye başkanı Abdulkadir Aydın’ın yolsuzluk iddiaları sonrasında tutuklanması sonrasında başkanlığının düşürülmesiyle sarsılan Horasan, yeni başkan Hayrettin Özdemir hakkındaki iddialarla sarsıldı. İYİ Parti’den belediye başkanı seçildikten kısa bir süre sonra AK Parti saflarına katılan Özdemir’ın kızının da aralarında bulunduğu 12 akrabasını belediyede işe aldığı, belediyeye ait arsaları yine akrabalarının şirketlerine sattığı ve belediye bünyesinde kurduğu gıda şirketinde usulsüz alımlar yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulması, tüm gözleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çevirdi. Savcılık soruşturması için izin vermesi gereken İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın önceki başkana yaptığı gibi soruşturma izni verip vermeyeceği merak ediliyor. 

 

Seçim kampanyası döneminde yaptığı harcamalar, seçmenlere yaptığı gıda ve nakdi yardımlar ile adından söz ettiren ve kampanyası için 30 milyon TL harcadığı kulaklara fısıldanan Başkan Özdemir’in yeğenleri Ö.Ö, L.Ö, K.Ö, A.S, Y.Y ile kardeşi M.Ö ile amcasının oğlu E.Ö.’i belediyenin personel şirketinde, kızı Tuna Çalık ile yeğeni C.Y., kayınbiraderi M.T., yeğeni R.Ö, amcasının oğlu ve eniştesi F.B.’ı da seçimlerden kısa bir süre sonra belediye bünyesinde kurulan gıda şirketinde işe aldığı savcılığa yapılan suç duyurusunda ortaya çıkmıştı. 

 

 

Belediyenin eski personellerinden İlhan Aydın, Horasan Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, ilk olarak 3 milyon TL’den satışa çıkarılan ve hiç kimsenin ihaleye girmediği 7 parselden oluşan arsanın daha sonra 1.5 milyon TL’ye yeniden ihaleye çıkarıldığı ve bunlardan 5 parselini Başkan Özdemir’in aynı zamanda kayınbiraderi de olan Ö.T.’in eşinin adına kayıtlı olan UMAY İnşaat aldığı vurgulandı. 

 

 

Söz konusu ihaleye, yetkisi olmamasına rağmen belediyenin gıda şirketinin üst düzey yöneticisi olan Başkan Özdemir’in yeğeni C.Y’nin da katıldığının vurgulandığı suç duyurusunda, “C.Y,  ve Ö.T’ın telefon görüşmeleri, mesajlaşmaları ve HTS kayıtlarında birlikte hareket ettikleri ortaya çıkacaktır. Belediye başkanının şirketlerini yöneten oğulları, ö.T.’ın  eşine ait olan şirketin ve C.Y'ın tüm bankalar da kullanmış olduğu hesaplar incelendiğinde bir bağlantının olduğu anlaşılacaktır” iddiasına yer verilmişti. 

 

 

Medyaya yansıyan haberler sonrasında Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, sessizliğe bürünürken, tüm dikkatler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çevrildi. Geçmiş dönem belediye başkanı Abdulkadir Aydın’ın tutuklanmasına kadar giden süreçte AK Partili isim için soruşturma izni veren Bakan Yerlikaya’nın, Hayrettin Özdemir için de aynı yolu izleyip izlemeyeceği merak ediliyor. 


15.10.2024 13:25:13