Özvar, vakıf üniversitelerinin, ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde öğrencilerin üniversite eğitimine erişimini kolaylaştıracak ücret politikaları belirlemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, dijitalleşme, kalite güvencesi, küresel rekabet ve akademik üretkenlik gibi konuların önümüzdeki yıllarda Türk yükseköğretim sistemini şekillendireceğini ifade etti.
Rektör Hacımüftüoğlu: “YÖK’ün 2030 Vizyonu, Bizler İçin Yol Gösterici Olacak”
Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Yükseköğretim Kurulunun 2030 vizyonunun, üniversiteler için yol gösterici nitelikte olduğunu belirterek: “Yükseköğretimdeki bu dönüşüm sürecinde üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırmaya yönelik adımlar atması, ülkemizin bilimsel ve akademik birikimine önemli katkılar sağlayacaktır. Atatürk Üniversitesi olarak biz de bu vizyon doğrultusunda eğitimde kaliteyi, dijitalleşmeyi ve bilimsel araştırmaları ön planda tutarak önemli çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz” dedi.
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, üniversiteler arası iş birliği ve ortak projelerin önemine de değinerek, YÖK tarafından düzenlenen bu tür toplantıların, Türkiye’deki yükseköğretim sisteminin geleceğini şekillendirmek adına önemli bir platform sunduğunu sözlerine ekledi.