Günümüzde kadınların şiddet kurbanı olduğuna dikkat çeken Çamlıöz, şiddetin "aması, fakat"ı olamayacağını belirterek sorunun yerel, bölgesel bir sorun değil aksine küresel bir sorun olduğunu vurguladı.
"Kimden gelirse gelsin kadınlarımıza yönelik her türlü psikolojik ve fiziksel şiddetin karşısındayız." diyen Çamlıöz, şunları ifade etti:
"Toplumun temel taşı ve çekirdeği ailedir. Ailenin temel direği ise kadınlarımızdır. Ancak günümüzde kadının toplumsal konumu istenilen düzeyde değil. Her yıl yüzlerce kadınımızı şiddete kurban veriyoruz.
Birleşmiş Milletler'in istatistiklerine göre geçen yıl dünyada 243 milyon kadın şiddete maruz kaldı. Dünya kadınlarının yüzde 30’u partnerleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddet gördüklerini ifade ediyor. Türkiye'de ise son 4 yılda 1506 kadın, aile içi ve kadına yönelik şiddet kapsamındaki cinayetlere kurban gitti.
'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bu veriler bize, kadına şiddetin önlenmesi için alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını gösteriyor. Kadınlarımız şiddet kurbanıdır. Bir kadının maruz kalabileceği en büyük insan hakkı ihlali de şiddettir. Kimden gelirse gelsin kadınlarımıza yönelik her türlü psikolojik ve fiziksel şiddetin karşısında olduğumuzu vurgulamak isteriz.
Şiddetin 'aması, fakat'ı olmaz, olamaz. Kadına şiddet yerel, bölgesel bir sorun değil aksine küresel bir sorundur. Bu sebeple mücadelenin de topyekûn yapılması gerekmektedir. Türkiye'de şiddetin önüne geçmek için 7'den 70'e toplumsal bir seferberlik başlatmamız şarttır.
Artık sözün bittiği yerdeyiz; şimdi icraat zamanıdır. Kadın cinayetlerini kınamak yerine, önlenmesi için gerekli adımların atılması gerekiyor. Biz kadınlar olarak beklemeye tahammülümüz kalmadı.
Kadına yönelik şiddeti önlemek için gerekli hukuki düzenlemelerin ve ciddi yaptırımların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Kadın cinayetlerinde 'tahrik ve iyi hal indirimi'nden vazgeçilmelidir. Bizler, kadına yönelik şiddetin son bulması için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere kadın haklarını savunan tüm uygulamaların takipçisi olacağız."
26.11.2020 13:53:00