Horasan’da başkan değişti, fıtrat değişmedi!

HORASAN BELEDİYESİ AYNI TAS AYNI HAMAM

Horasan eski Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın’ın hakkında onlarca suç ve yolsuzluk iddiası sonrasında tutuklanması ve belediye başkanlığından istifa etmek zorunda kalmasının ardından yerel seçimlerde başkanlık koltuğuna oturan Hayrettin Özdemir’in adı da birçok iddiayla anılmaya başladı.

 

 

 

Adliye koridorlarına da yansıyan iddialara göre İYİ Parti saflarından belediye başkanı seçildikten sonra AK Parti’ye transfer olan Başkan Özdemir, kızı dahil birçok yakın akrabasını belediyede işe aldı. Hatta kızının işe alındığının ortaya çıkmasının hemen ardından kızına çıkış veren Başkan Özdemir’in, tahsil ettiği maaşlarını da belediyenin hesaplarına yatırdığı öne sürüldü.

 

 

Horasan Belediyesi’nde yeni dönem başladı ama iddialar adeta kaldığı yerden devam ediyor. Abdulkadir Aydın döneminde sık sık mahkemelere taşınan ve hatta eski başkan ile bazı çalışanların tutuklanmalarına kadar varan olaylar ve ortaya saçılan iddialar Hayrettin Özdemir döneminde de tüm hızıyla devam ediyor.

 

 

Başkanlığı kazanabilmek için kesenin ağzını sonuna kadar açan ve yaptığı görkemli seçim kampanyası sonucunda başkanlık koltuğuna oturan Başkan Hayrettin Özdemir’in, ilk iş olarak öz kızı Tuna Çalık’ı Horasan Belediyesi’nde işe aldığı iddia edildi. Başkan Hayrettin Özdemir hakkından Horasan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan eski belediye personellerinden İ.A, Başkan Özdemir’in yeğenleri Ö.Ö, L.Ö, K.Ö, A.S, Y.Y ile kardeşi M.Ö ile amcasının oğlu E.Ö.’i belediyenin personel şirketinde, kızı Tuna Çalık ile yeğeni C.Y., kayınbiraderi M.T., yeğeni R.Ö, amcasının oğlu ve eniştesi F.B.’ı da seçimlerden kısa bir süre sonra belediye bünyesinde kurulan gıda şirketinde işe aldı.

 

Başkan Özdemir, gıda şirketinde iş başı yaptırdığı kızı Tuna Çalık’ı söylentilerin ilçeye yayılmasının ardından işten çıkardı ve işten ayrıldığı güne kadar tahsil ettiği maaşlarını da belediyenin hesaplarına iade olarak yatırdı.

 

Savcılığına suç duyurusunda bulunan eski belediye personeli İ.A’nın iddialarına göre, gıda şirketinin başına getirilen yeğeni C.Ö.’ye 30 bin TL huzur hakkı almasını onayladı.

 

Suç duyurusunun ardından Horasan Savcılığı’nda ifadesi alınan İ.A, Özdemir’e yakın bazı kişiler ve akrabalarının da belediyeye işe gelmeden maaş aldıklarını da ifadesinde anlattığı öne sürüldü.

 

İ.A.’nın iddialarından biri de Recep Tayyip Erdoğan Mahallesinde belediyeye ait bazı parsellerin satışıyla ilgili oldu. Suç duyurusunda yer alan iddialara göre, ilk oarak 3 milyon TL’den satışa çıkarılan ve hiç kimsenin ihaleye girmediği arsa daha sonra 1.5 milyon TL’ye yeniden 6 parsel olarak ihaleye çıkarıldı ve bunlardan 5 parselini Başkan Özdemir’in aynı zamanda kayınbiraderi olan Ö.T.’in eşinin adına kayıtlı olan UMAY İnşaat aldı.

 

Son derece ciddi iddiaların yeraldığı iddialarla ilgili Horasan Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığı da gelen bilgiler arasında.


14.10.2024 12:30:10