Erzurum Polis Akademisi yeni mezunlarını verdi.

Düzenlenen mezuniyet törenine Önceki Dönem İç İşleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok da katıldı.

Erzurum'da 393 polis adayı için POMEM Çat Yolu Yerleşkesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi. 

 

 

 


POMEM Çat Yolu Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 30. dönem mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Faruk Uğur, yaş kütüğüne plaket çaktı.

 

 



“Gözü pek yiğitlerim, bu ocak kutsal bir ocaktır”
Erzurum POMEM Müdürü Mehmet Özdemir, eğitimini tamamlayan polis adaylarını eğitimde şefkatle kucaklayıp erdem ve bilgiyle donattıklarını belirterek, “Gözü pek yiğitlerim, bu ocak kutsal bir ocaktır. Vatandaşın canı malı, namusu ve huzuru sizlere emanet edilmiştir. Bilgili ve inançlı yüreğinizle sadakatle bağlandığımız teşkilatımıza, amirlerinize güvenin. Kanunlara saygılı olun. Adalet için ettiğiniz yemini asla ve asla unutmayın" dedi.

 

 

 

 

 



“Her zaman yanınızda olacağız”
Önceki Dönem İç İşleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, “Mazlumun yanında olmanın, zalimin ve kanun dışına çıkanların, hukuk dışına çıkanların, suç işleyenin karşısında olmak sizin en büyük göreviniz. Bu süreçte biz de hükümet olarak parlamenterler olarak her zaman sizin haklı mücadelenizin yanında yer alacağız. Aziz Milletimizin Güven ve Huzuru için şanla, şerefle mücadele edecek siz evlatlarımızın başarısını yürekten kutluyorum. Vatanı,Bayrağı ve Mukaddesatına sevdalı olduğundan şüphe duymadığım sizlere görevinizde başarılar diliyorum.  ” şeklinde konuştu.

 

 

 




Törende dönemi dereceyle bitiren ilk 10 adaya sertifika ve hediye verildi. Polis adayları yemin ettikten sonra İl Müftüsü Rüstem Can dua etti. Tören geçişi sonrası polis adayları hep birlikte keplerini havaya fırlattı. Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer davetliler katıldı.

 

 

 

 


23.08.2024 10:16:15