Erzurum'da kenevir ekimi için ilk adım atılıyor

TÜMSİAD öncülüğünde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Tarımsal Araştırmalar Bölge Müdürlüğü katkılarıyla Erzurum’da endüstriyel amaçlı kenevir ekimi yapılacak

ERZURUMEKSPRES - Erzurum ve bölge ekonomisine katmadeğer sağlaması amaçlanan kenevir üretimi için ilk adım atılıyor. TÜMSİAD öncülüğünde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Tarımsal Araştırmalar Bölge Müdürlüğü yetkilileri bugün biraraya gelerek konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundular.  kozmetik ürünlerinde, plastik madde yapımında, hayvan yemlerinde, inşaat boyaları, cila, yağlayıcılarda, esnek betonlarda, sağlık ilaçlarında, kağıt üretiminde, insan besinlerinde, odun kömürü, biyodizel alanlarında kullanılan kenevirin ekilmesi için tohumu getirildi. İlk etapta Atatürk Üniversitesi’nin belirlediği alanlarda ekilmesi planlanan kenevir tohumunun bölgeye uyumu ve verimliliği konusunda ARGE çalışmaları da başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Başkanı İbrahim Gözütok, amaçlarının Erzurum ve bölgeye katmadeğer sağlamak olduğunu belirterek, “Kenevir endüstriyel anlamda bir çok alanda kullanılıyor. Eğer verim alabilirsek Erzurum ve bölgeye ekonomik anlamda önemli katkılar sunacaktır”dedi.


30.03.2019 00:20:00