Ertaş: Biz bayrağımızı başımızda taşırız...

Kayak Federasyonu'nun bayrak skandalına tepki büyüyor...

ERZURUMEKSPRES - Erzurum’da 19-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Kayak Federasyonu’nun  Snowboard Cross Milli Takımı sporcularını yarışlarda üzeri Ay Yıldızlı Türk bayrağıyla süslenmiş snowboard tahtasıyla yarıştırmasına tepkiler büyüyor.

ERKHABER’in gündeme getirdiği skandalla ilgili ilk tepki Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş’tan geldi. Türk Bayrağı’nın olur olmaz yerlerde kullanılamayacağını belirten Ertaş, “Bayrak şairi Arif Nihat Asya'nın şiirinde ifade ettiği gibi şanlı Türk bayrağı "yüksek yerlerde açan çiçektir." Bayrağımız göklerden gelen bir mesajdır ki ona en yakışan yer gönderdir. Bayrağımız tarihimizdir, şerefimizdir, destanımızdır, istiklâl ve istikbalimizdir. Bunu bilmeyen tek bir Türk evladının olması mümkün değildir. O nedenle Türk bayrağı ceddimizden bize kutsal bir emanettir. Tüm kutsallarımıza gösterdiğimiz hürmeti şanlı bayrağımıza da gösteririz. Elimizdeki bayrağı göğüs hizasında tutarız, kıyafetlerimizde göğsümüzde, kalbimizde, sırtımızda omuzlarımızda, başımızda taşırız. Bayrak bizde göğüsten aşağı hiçbir kıyafette kullanılmaz” dedi.

Bayrak hassasiyetinin uluslar arası protokol ve törenlerde bile bayrağımızın ayak altında kalmasına müsaade etmediğini de ifade eden Ertaş, “Avrupalının bayrağa yüklediği anlamın ötesindedir bizim hassasiyetimiz. Haberde vurgulandığı gibi bayrak hassasiyetimiz; uluslararası protokol ve törenlerde bile bayrağımızın ayak altında kalmasına müsaade etmez. Cumhurbaşkanımız bu mesajı katıldığı toplantıların fotoğraf çekimleri sırasında Türk bayrağını yerden defalarca kaldırmasıyla tüm dünyaya göstermiştir. Kayak Federasyonu'nun ayaklara takılan snowboardlara ay yıldızı işlemesi, elbette ki akla ilk anda Türk bayrağını getirir. Ay ile yıldızın bir araya gelmesi herhangi bir görsel değildir. Bayrağın bu şekilde de olsa ayak altına alınması kabul edilebilir değildir. Konuyla ilgili art niyetin olduğunu asla düşünmüyoruz. Bu kesinlikle bir işgüzarlıktır, büyük bir hatadır, cehalettir ve basiret kapanmasıdır. Bizim buralarda bir söz vardır: "Duymuş ki Horasan'da halı dokunuyor!" Enine mi boyuna mı olduğunu hesaba katmamış. Bu vesileyle bayrağımızın olur olmaz her yerde kullanılmaması gerektiği kamuoyunda bir kez daha konuşulmalıdır. Kayak Federasyonu'nu kamuoyundan ve yüce Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz” diye konuştu.


23.01.2018 16:10:00