Araştırma Üniversitesi performans göstergeleri, kültürel dönüşüm çalışmaları, akademik performans sonuçlarının değerlendirilmesi ve TÜBİTAK yetkinlik analizi şeklinde 4 başlık halinde gerçekleşirken, sunumlarda gelişme ve tıkanmalar da izleniyor.
Dekan ve müdürlerle bir araya gelerek belirlenen yol haritasına yönelik gidişatın ne aşamada olduğunun gözlemleneceğini aktaran Rektör Çomaklı, veriler doğrultusunda başarılı bulunan yerleri ve geliştirilmesi gereken yönlerin tespit edileceğini, ayrıca fakülte ve meslek yüksekokullarında yapılan çalışmaların da geri dönüşlerinin alındığını belirtti.
Söz konusu toplantıların, Atatürk Üniversitesinin markalaşmasına önemli katkılarının olduğuna değinen Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geliştirilen yeni projeler ve yapılan çalışmalarla her alanda bulunduğumuz sıralamalardan daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Akademisyenlerimizin bilimsel ve sanatsal anlamda yaptığı çalışmalar hem aidiyet duygusunun gelişmesine hem de çalışmaların niteliğinin yükselmesine olumlu yönde katkı sunuyor” dedi.