Kira derdi yok, kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok. Saray'da bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kapıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan ailelerin, tenceresini kaynatamayan kadınların çaresizliği yok.
Saray'in şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görunmüyor.
Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Saray' in Türkiye'si, satamadigi için
Ürününü dalından toplamayan çiftciden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber!
Halkın derdi, Saray'in derdi olmuyor.
Nasil olsun ki! Saray'ın Türkiye'sinde; 5'li çeteler var, dolar bazında ihale alanlar var, dolarla gelir garantili, yollar, köprüler, hastaneler yapanlar var, dolarla devlete borç para verenler var, dört beş kurumdan birden maaş alanlar var.
Vatandasin Türkiye'si ise yangin yeri. Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç
"Türkiye'yi uçuracagiz. Ülkemizi dünyanin en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız" dediler. Dünya sefalet liginde ilk 10'a soktular. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hane sayısını 4,5 milyona çıkardılar. Halka ekonomik soykinim uyguladılar.
Erdogan, OTV'yi arttırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandi. Simdi bu zam, igneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Çakma ekonomist, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Millete çay kaşığıyla verdigini kepçeyle alıyor. 85 milyonu 5'li çetelere mahkûm ediyor. Kasasi bosalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, eşitlik liginde küme düşmüş bir ülkeye dönüştürüldük.
Bu zulüm karsısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz: bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye'yi Neron'dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız."