Can Eş, yeter artık düşün vatandaşın yakasından

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, " İktidarın kredi kartlarından 750 TL vergi alınmasıyla ilgili teklifini sert bir dille eleştirdi. Can Eş," Yeter artık! Düşün vatandaşın yakasından."

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, Hükumet tarafından sunulan, kredi kartı limiti 100 bin TL'nin üzerinde olanlardan Savunma Sanayi katkısı adı altında 750 TL'lik vergi teklifini sert bir dille eleştirdi. 

 

"Yeter artık düşün vatandaşın yakasından." diyen Can Eş, " Ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki yurttaşın olmayan paradan bile vergi almaya çalışıyorlar. Merhamet kalmamış. Hükumet bütün acımasız yüzünü vatandaşa gösteriyor." dedi. 

 

Yapılan Teklifin kredi kartlarından alınacak 750 TL ile sınırlı olmadığını belirten Can Eş, " vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar fon payı kesilmesi planlanıyor. 

 

Gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750’şer lira, tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 liralık kesinti yapılması planlanıyor.

 

Noterlerde yapılan sıfır araç tescillerinde 3.000 lira, ikinci araç alım satımında 1.500 lira, diğer işlemlerden 75 lira alınacak.

 

Ayrıca Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde de yeni düzenleme yapılıyor.


Buna göre halen vergilendirilmeyen motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletler de motorlu taşıtlar vergisinin kapsamına alınacak.

 

Teklif yeni vergiler de öngörüyor. Buna göre askeri amaçlar dışında kullanılanlar hariç olmak üzere dronelar, ÖTV matrafı 5 bin liranın üzerinde olan kol saatleri de vergi kapsamına alınacak." dedi. 

 

 

" Vatandaşın size verecek bir şeyi kalmadı" diyen Can Eş, " Yarın bebek arabalarından, pusetlerden, alışveriş arabalarından da vergi isterlerse şaşırmayın. Bu ülkede vatandaşın nefes almasına dahi vergi getirebilirler. Bunun adı vergi düzenlemesi değil, soygundur soygun." dedi.  


14.10.2024 09:47:51