Can Eş, Nepotizm AKP hastalığıdır

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş’ten Horasan Belediyesi ile ilgili iddiaları değerlendirdi. Can Eş, “Akraba Kayırmacılığı ve arsaların peşkeş çekilmesi kabul Edilemez!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Horasan Belediyesi’nde yaşanan ve medyada gündeme gelen iddialarla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

 

 

Horasan Belediyesinde Başkan Hayrettin Özdemir'in Nepotizm yaparak yakın akrabalarını belediyede işe aldığı yine belediyeye ait arsaları değerinin çok altında akrabalarına sattışını gerçekleştirdiği 

iddialarını değerlendiren CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Nepotizm, AKP hastalığıdır. AKP'li hemen herkes bu hastalığa yakalanmış durumda. Bizi şaşırtan 3 ay önce AKP'ye geçen başkanın çok hızlı bir biçimde bu hastalığa yakalanmasıdır." dedi. 

 

 

 

İçişleri Bakanlığı Soruşturma İzni Vermeli

Eş, iddiaların belgeli ve çok ciddi olduğuna dikkat çekerek, “Bir belediye başkanının, makamını kendi akrabalarını işe almak ve kamu mallarını aile içinde bölüştürmek için kullanması kabul edilemez. Bu, sadece hukuk tanımazlık değil, halka yapılan büyük bir haksızlıktır. Gündeme gelen iddialar çok net ve açıktır. İçişleri bakanlığı bu konuda soruşturma izni verip, sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını sağlamalıdır. Aksi takdirde kurumlara olan güven daha da azalacaktır.” dedi.

 

 

 

Peşkeş Çekilen Arsalar Horasan Halkının Malıdır

Özellikle belediyeye ait arsaların Belediye Başkanı’nın akrabasına yarı fiyatına satılması iddialarına değinen Eş, “Bu arsalar Horasan halkının malıdır, şahısların değil. Birileri kendi cebini doldururken, halkın malını bu şekilde feda edemez. Bu satışı yapılan arsalar da açılacak olan soruşturma dahilinde incelenip, gerçek sahibi olan Horasan halkına iade edilmelidir.” şeklinde konuştu. Eş, bu tür olayların sadece Horasan’da değil, ülke genelinde yaygınlaşan bir yönetim anlayışının sonucu olduğuna dikkat çekerek, bu düzene karşı mücadele etmeye kararlı olduklarını söyledi.


16.10.2024 11:09:14