Can Eş: Emekliyi sefalete mahkum ettiler.

En düşük emekli maaşı artışına CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'ten tepki geldi. Emeklilerin sefalete mahkum edildiğini belirten Can Eş, ''Devlet yönetimi ciddiyet ister. Bunlar 3.7 milyon emekliyle resmen dalga geçiyor''dedi.

ERZURUMEKSPRES - En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesine Erzurum CHP İl Başkanı Serhat Can Eş'ten sert tepki geldi. Hükümetin bu kararla emeklileri yok saydığını belirten Can Eş, '' Her ürüne hergün zam gelen bu ortamda, 2 bin 500 TL zam emeklilerimize yapılan en büyük ihanettir''dedi.

 

Emeklilerin açlığa mahkum edildiğini de ifade eden Can Eş, '' Emeklilerimize yapılan bu 2.500 TL zamla siz evinize ekmek götürmeyin, siz meyve yemeyin, siz çay içmeyin, siz ev yerine çadırda yaşayın deniliyor. Borç sarmalında boğuşan emeklilerimiz bakkala, manava gidemez hale geldi. Bu düzen böyle gitmez.  En düşük kira bedelinin 10 bin lira olduğu Erzurum'da emeklilerimize bu rakam reva görülemez. 30 Mart'ta hükümetten hesap soran emeklilerimiz. Karşımıza gelecek ilk sandıkta bu hesabı daha ağır şekilde soracaktır. CHP olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin sesini duyurmaya devam edeceğiz''dedi.

 

Hükümetin Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması kararını da eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, '' Asgari ücrete zam yapılmıyor, emekli açlığa mahkum ediliyor, tasarruf tedbirleri denilen bir tiyatro oynanıyor ancak hergün her ürüne zam yapılıyor. Asgari ücretliye zam yapmamak için enflasyon rakamlarıyla oynanıyor. Yaptığınız hataların yükünü bu tür uygulamalarla, dar gelirli kesimlerden, asgari ücretlilerden ve emeklilerden çıkarmaktan vazgeçin."diye konuştu.


17.07.2024 16:50:56