Bu istifalar, Erzurumda , parti değiştirmek etik mi değil mi? tartışmalarına sebep oldu.
Meslek büyüğü Mehmet Şener de köşesine taşıdı bu durumu, Muhalefet partisinden seçilmiş bir belediye başkanı, icraatı sırasında bin bir zorluk ve engellemeyle karşı karşıya kalıyor.
Bazıları ki örnekleri ziyadesiyle mevcut- kalıp mücadele etmek, çarpışmak ve koşturmak yerine, kolay olanı tercih edip gücün eteklerine sarılarak üvey evlat olmaya razı oluyor.
Karşılığını da alıyorlar ama
Misal; çiftlikte maraba iken kahya kuyrukçusu oluyor, az şey mi! diyerek ağır bir eleştiri getirdi.
İki başkanın siyasi geçmişine bakarsak, mesele daha da netleşir diye düşünüyorum.
Misal Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı.
Necmettin Taşçı siyasi hayatında çizgisinden hiç taviz vermemiş bir isim. Milliyetçi hatta Ülkücü kimliği ile tanınır. Başkan seçimlerde aday olmamıştı, Ağabeyi Nurettin Taşçı adaydı, ancak son anda kendisinin aday olamayacağına YSK hükmedince Necmettin Taşçı aday oldu. Bu kez de Erzurumda ittifak söz konusu oldu ve Oltu AK Partiye kaldı. Bu durum sonrasında Necmettin Taşçı, Büyük Birlik Partisinden aday oldu ve seçimi kazandı. Kısa sürede Oltuda güzel işlerde yaptı Başkan. Ancak bu gün gelinen noktada Büyük Birlik Partisinden istifa etti. Şimdi hangi partiye geçecek, yoksa bağımsız mı kalacak buna kendisi karar verecek. Milliyetçi Hareket Partisi mi AK Parti mi?
Gelelim Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğidere
Yiğider, siyasete AK Partide başladı. Serdarlı Belediye başkanlığı yaptı. Sonrasında yasayla Serdarlı belediyesi kapanınca, Tortum Belediyesi için aday adayı oldu. AK Parti kendisini istemedi, Yiğider bağımsız aday oldu ve seçimi kaybetti. Son seçimlerde yine AK Partiden aday adayı oldu. Yine AK Parti kendisini aday etmedi. Hal böyle olunca bu kez bağımsız aday olmak yerine Büyük Birlik Partisinden aday oldu ve seçimi kazandı. Başkanlık koltuğuna uzun bir mücadeleden sonra oturmayı başardı.
Başkana sorularım şunlar;
Neden bir önceki dönem olduğu gibi bağımsız aday olmadınız?
Bağımsız aday olsaydınız seçimi kazanabilir miydiniz?
Büyük Birlik Partisinin o koltuğa oturmanızda hiç mi katkısı yok?
Tek gayeniz başkan seçilmek miydi?
Büyük Birlik Partisinin idealleri hiç mi umurunuzda değildi?
Kendinizi BBPyi kullanan biri olarak görüyor musunuz?
İstenmediğiniz, sevilmediğiniz hatta dışlandığınız bir partiye bu şekilde geri dönmek nefsinize ağır gelmeyecek mi?
Eğer AK Partiye geçerseniz ve bir sonraki seçimlerde sizi yine aday göstermezse izleyeceğiniz yol ne olur?
Evet ne yazık ki siyaset günümüzde bu hale geldi. Bir davanın savunucusu olmak yerine insanlar kendilerini bir yere taşımak için,siyasi ahlakı hiçe sayabiliyor. Dün söylediği her şeyi unutup tam aksini söyleyebiliyor. Bunun kılıfını da buluyor,ülke menfaatleri, şehrin çıkarları, ilçe halkına hizmet vesaire vesaire
Ama biz biliriz ki siyasette duruş önemlidir. Belki bu tavrınızla başkanlık koltuğunuzu koruyabilirsiniz ancak Aziz Nesinin Zübükzadesi İbraamdan bir farkınız kalmaz.
Benden söylemesi
Büyük Birlik Partisine de bir çift lafım var. Sizler seçim dönemlerinde başka partilerin aday etmediği, yüzüne bakmadığı isimleri alıp aday gösterirseniz, daha çok bu durumlarla karşılaşırsınız. Bakın günümüzde evliliklerde bile sözleşme yapılabiliyor. Bari aday gösterdiğiniz isimlerle oturup bir sözleşme yapsaydınız, başınıza da bunlar gelmezdi
30.07.2020 14:25:00