KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 31 Ağustos 2024 13:03

30 Ağustos Zafer Bayramına İspir'de adına yakışır kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramına İspir'de adına yakışır kutlama
Hükümet Meydanındaki etkinliklerde Kültür Bakanlığı Halk dansları topluluğu, sergiledikleri "Zafere Doğru" gösterisiyle büyük beğeni topladı. Gecede İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun'da " Ben Türkiye'yim" şiirini seslendirdi.
30 Ağustos Zafer Bayramına İspir'de adına yakışır kutlama

7 asırdır süren panayır etkinlikleri kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramının 102 yıl dönümüne özel bir program düzenlendi.

 

 

 

Programda Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu'nun Zafere Doğru gösterisi büyük beğeni topladı. 

 

 

 

 

 

 

Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı adına yakışır bir biçimde İspir'de kutlandı. İspir Hükümet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte, Kültür Bakanlığı Halk Dansları topluluğu muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. 

 

 

 

 

 

 

Zafere Doğru gösterisi ile Cumhuriyetin doğuşu halk danları eşliğinde sahnelendi. Yıldız Çankaya'nın eseri ile İspirlilerde derin izler bırakan gösteride İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun'da kendi yazdığı " Ben Türkiye'yim" şiirini seslendirdi. 

 

 

 

 

 

 

Yaklaşık ikibuçuk saat süren program sonrası bir açıklama yapan İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, " Bu gün muazzam bir onuru birlikte yaşadık. Bu onuru bizlere yaşatan, Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğuna ve onun birbirinden kıymetli sanatkarlarına ve özellikle de bu gösterinin vucut bulmasını sağlayan Yıldız Çankaya'ya teşekkür ediyorum. 30 Ağustos önemli bir gün, Türk ulusunun tarihine altın harflerle yazılan bu zafer, son neferine kadar yok edilmedikçe Türklerin istiklalinin elinden alınamayacağını, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekun olarak savaştığını bir kez daha ispatlamıştır.Kutlu olsun." ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.