SİYASET Haber Girişi : 09 Ekim 2019 15:23

Yücelik siyasete mi ısınıyor?

Yücelik siyasete mi ısınıyor?
Son günlerde yaşanan gelişmeler, siyasi kulislerde “Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik siyasete mi ısınıyor?” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Yenigün Gazetesi Köşe yazarı Musa Çakır’ın isim vermeden kaleme aldığı yazı, Erzurum gündemine bomba gibi düştü.

 

Yazısında Çakır, Yarı resmi bir meslek örgütü başkanının, bir medya kuruluşu için mali yardım seferberliği başlattığı, söz konusu meslek örgütü başkanının, bahse konu medya kuruluşu için Erzurum’dan ve Erzurum dışından birçok iş insanını para yardımı için aradığı yazdı.

 

Çakır yazısında isim vermese de herkes bu yarı resmi kuruluşun Ticaret Odası olduğunu ve dolayısıyla bu kampanyayı Başkan Lütfü Yücelik’in yürüttüğü yorumlarını yapıyor.

 

Başkan Yücelik’in kendisine medya gücü sağlama adına böyle bir girişimde bulunduğu ve bunun asıl nedeninse o hep hayal ettiği milletvekilliği koltuğuna oturmak olduğu iddia ediliyor.

 

İlk şansını Doğru Yol Partisinde deneyen Yücelik’in  ismi daha sonra AK Parti kulislerinde de gündeme gelmiş, ancak Yücelik müracaat etmemişti. Yücelik’in müracaat etmeme sebebi ile ilgili o dönem,  AK Parti’nin milletvekilliği için diploma kriteri olduğu ve Yücelik’in diplomasının aday olmaya yetmediği konuşulmuştu.

 

Bu günlerde kendisine medya gücü oluşturmaya çalışan Yücelik’in ismi yine gündemde. AK Parti’den sansasyonel bir biçimde ayrılarak parti kurma çalışmaları başlatan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracakları parti için Yücelik’le de temasa geçtikleri iddia ediliyor.

 

Siyasi kulislerde Yücelik’in her iki isime de olumlu yada olumsuz bir cevap vermediği ve geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelen Babacan ekibinin kendisiyle kısa bir görüşme yaptığı iddia ediliyor.

 

AK Parti listelerine giremeyen, diploması nedeniyle beklediği daveti de alamayan Yücelik’in, yeni kurulacak partilere ne cevap vereceği merak konusu oldu.

 

Yücelik’i tanıyanlar, kendisinin öteden beri vekillik hayali olduğunu hatta Ticaret Odası Başkanlığını da bunun için çok istediğini ileri sürüyorlar.

 

Yücelik siyaseten nasıl bir çizgide yürüyecek bekleyip göreceğiz… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.