SAĞLıK Haber Girişi : 25 Ağustos 2020 16:55

Yaşadıklarımıza mı rakamlara mı inanalım?

Yaşadıklarımıza mı rakamlara mı inanalım?
Günlük vaka sayısının 500'e kadar çıktığının iddia edildiği Erzurum'da, Şehir Hastanesi "pandemi hastanesi" olarak ilan edilirken, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı "resmi rakamlarda" şehrin "normal" tabloda gösterilmesi dikkat çekti.

Son bir ayda ciddi bir artışın yaşandığı koronavirüs salgınında günlük vaka sayısının 500'e kadar çıktığının iddia edildiği Erzurum'da, Şehir Hastanesi "pandemi hastanesi" olarak ilan edilirken, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı "resmi rakamlarda" şehrin "normal" olarak gösterilmesi dikkat çekti. 




Salgın neredeyse hergün ölümlerin yaşandığı, herkesin çok yakınındaki kişilerin hastalığa yakalandığı gerçeği ortadayken, bakanlığında aralarında Erzurum'un da bulunduğu "Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki" 7 ilde toplam günlük vaka sayısını 64 olarak açıklaması kafaları karıştırdı. 



Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilerin, kentte yaşananların çok uzağında olduğunu savunan vatandaşlar, "Neredeyse her apartmanda 1-2 evde korona vakası varken, bakanlığın tüm doğuda 64 vaka açıklaması inanılır gibi değil. Madem Erzurum'da durum normal, evlerinde binlerce insan neden karantinaya alınmış durumda? Madem Erzurum'da durum normal, neden bakanlığın "hayat Eve Sığar" uygulamasında Erzurum kıpkırmızı bir hal alıp, "çok yüksek riskli bölge" olarak gösteriliyor. Bakanlığın bir verisini, yine bakanlığın başka bir verisi yalanlıyor. Doğruları söyleyip, onun üzerinden tedbir alması gereken bir makam neden yanıltıcı bilgi veriyor? Eğer bakanlığın bilgileri doğruysa, binlerce insan neden evlerinde karantinaya alınıyor, yüzlercesi hastaneye yatırılıyor? Neden koskoca Şehir Hastanesi sadece pandemi hastanesine çevrilip, ameliyatlar durduruluyor? Bu soruların cevaplarını bakanlık yetkililerinin cevaplamasını beklemek en doğal hakkımız. Açıkçası yaşadıklarımıza, çevremizde yaşananlara, son günlerde peşpeşe yaşanan ölümlere mi yoksa bakanlığın ortamı toz pembe gösteren rakamlarına mı inanacağız" diye konuştular. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.