YAKUTİYE’DE ÖNE ÇIKANLAR

AK Parti aday adaylığı müracaatlarının tamamlanmasının ardından Pazar günü temayül yoklamasını yaptı.

Parti teşkilatları bilgisayarlarla Erzurum’da aday görmek istediği isimleri oyladı. Oldukça yoğun bir katılım oldu.

Zaman zaman gerilimler yaşandı. Özellikle Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın ve ilçede adaylık yarışına katılan Bastem ailesi arasında kısa süreli gerilim yaşandı. Başkan Abdulkadir Aydın’ın özellikle gençlere itidal çağrısında bulunması gerilimin büyümesini engelledi.

Temayül yoklaması sonrasında AK Parti, hafta içi anket çalışmalarını tamamlayacak ve aday adaylarını genel merkezde oluşturulan komisyon mülakata alacak. Geçtiğimiz gün Palandöken bölgesinde öne çıkan aday adaylarını yazmıştım, bu günde Yakutiye ilçesinden bahsetmek istiyorum.

Yakutiye’de; Ahmet DAL, Abdullah KELEŞOĞLU, Abdurrahim BULUT, Cemal KORKMAZ, Derya GEDİK, Eyüp TAVLAŞOĞLU, Emre YAYLALI, Fevzi POLAT, Hüseyin KOÇAN, Murat CANYURT, İlhan TOHUMCU, Muhammet ARSLAN, Memet Celal SARI, Ebubekir ÜSTÜN GÜLAKAR, Ercan Buğra DUMLUDAĞ,Osman Nuri AKTOPRAK,Ufuk DEVECİ, Serkan YAŞAR, Hüseyin PEKMEZCİ, Erol KORKUT ve  mevcut başkan Ali KORKUT olmak üzere 21 aday adayı yarışacak.

YAKUTİYE’DE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Mevcut Başkan Ali KORKUT; Yakutiye bölgesinde önemli hizmetlerin altına imzasını atan Başkan KORKUT, ilçede sevilen bir isim. Bölge ayrımı yapmadan ilçe sınırları içerisindeki hemen her yere hizmet ulaştıran Başkan KORKUT, özellikle yaptığı kentsel dönüşümle takdir topluyor. Yıkan adam lakabı takılan Başkan KORKUT, eski Erzurum dediğimiz bölgede ciddi kentsel dönüşüme imza atarak neredeyse ilçede metruk yapı bırakmadı. Hasani Basri, Hacı Cuma, Üç Kümbetler bölgesinde yaptığı kentsel dönüşüm şehrin vitrini açısından son derece önemli. Şimdi bu bölgelerde yeni projeler yapılıyor. Tarihi Eserlerin etrafının açılması, oluşturulan kent meydanları vatandaşın takdir ettiği hizmetler arasında. Başkan KORKUT, borç batağında olan ve personeline dahi maaş ödeyemeyen  bir belediye devralmıştı, bu gün gelinen noktada Yakutiye Belediyesi’nin , SGK ve Maliye dahil borcu bulunmuyor. Başkan KORKUT, yaptığı hizmetler ve geliştirdiği projelerle yeniden aday gösterilmesi muhtemel bir isim. Bu arada Başkan KORKUT’un büyükşehir belediye başkan adaylığı için de adı geçiyor.

Emre YAYLALI; Hukukçu olan YAYLALI, genç yaşına rağmen oldukça başarılı bir isim. Büyükşehir Belediyesi’nin kar eden şirketi ERTANSA’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve aynı zamanda Kültür A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor. Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapan YAYLALI aynı zamanda Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın da danışmanlığını yapıyor. Londra’da yüksek lisans eğimini tamamlamış bir isim olan YAYLALI, son dönemde adından çokça söz ettirmiş bir isim. YAYLALI, genç yaşı ve dinamizmiyle aday adayları arasında ön plana çıkan bir isim. 

Eyüp TAVLAŞOĞLU; Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili olan Eyüp TAVLAŞOĞLU, ilçede tanınan bir isim. Belediyeciliği bilen ve siyasi tecrübesi olan TAVLAŞOĞLU bu özellikleriyle ön plana çıkan isimlerden biri.

Hüseyin KOÇAN; Büyükşehir Belediyesi Başkan vekillerinden bir diğer isim olan Hüseyin Koçan, başarılı bir iş adamı. Anadolu Üniversitesi’nin Yerel Yönetimler bölümü mezunu olan KOÇAN, yerel yönetimlerde oldukça tecrübeli bir isim. İnsani ilişkileri ve iletişimi güçlü olan KOÇAN, 2001’den beri siyasetin içerisinde olan bir isim.

FEVZİ POLAT;  Erzurum’un tanınmış iş adamlarından biri. Sanayi Ticaret Turizm, Tarım, Hayvancılık ve İhracat alanlarında yatırımları bulunmakta. Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği ve meclis başkan vekilliği yapmış bir isim olan POLAT, Erzurum’da tanınan ve sevilen bir aileye mensup. POLAT da bu özellikleriyle ön plana çıkan isimlerden biri.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.