YAKIŞMADI SAYIN VEKİL…


Kocaeli’nde yapılan Erzurum tanıtım günlerine katılan Erzurum milletvekili Selami Altınok, Oltu ve Tortumluları yok saydı…

Kocaeli’nde dört gün süren ve gerçekten bu güne kadar yapılan tanıtım günleri arasında en iyisi olan etkinliklerde, Erzurum’un ilçe belediyeleri de stant açarak, kendi ilçelerini tanıttı.

Gazeteciler olarak bizlerinde davetli olduğu etkinlikte, stantlarıyla göz dolduran ilçeler Aziziye, Tortum, Oltu, Hınıs’tı…

Tortum ilçesi dört gün boyunca fuara gelen Erzurumlulara yöresel ürünlerinden ikram etti. Stant adeta dolup taştı. 

Oltu, doğal taşının her çeşidini etkinlikte sergiledi. Aziziye ilçesi özellikle ihramdan yaptığı ürünlerle dikkat çekti.

Etkinliğe valiler, belediye başkanları, milletvekilleri katıldı stantları gezdi…

Etkinliğe katılan milletvekilleri arasında Erzurum milletvekili Selami Altınok’ta vardı.

Altınok’un fuar alanına geldiğini duyan Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı ve ekibi karşılamak üzere fuar alanının çıkışına yöneldi. Ancak Altınok, onları görmezden gelerek selam bile vermeden yanlarından vurdu geçti.

Hepimiz kötü bir niyet yok görmemiştir diye düşündük, birazdan stantları gezerken Oltu standına uğradığında konuşuruz diye düşündük.               

Ancak Selami Altınok stantları gezerken öyle bir şey yaptı ki hepimiz şaşırıp kaldık. 

Erzurum milletvekili Selami Altınok, bütün ilçe stantlarının önünde durup sohbet ederken, kimisine uğrayıp çay içerken, iki ilçeyi es geçti. Oltu ve Tortum stantlarının önünden sanki orada kimse yokmuş gibi vurup geçti. Ne bir selam verdi, ne de hal hatır sordu.

Erzurum milletvekili Selami Altınok’un bu tavrını orada bulunan herkes kınadı.  “Bu nasıl bir kin, bu ilçelerin belediye başkanları ilçe halkının oylarıyla seçilmiş isimler, Selami Altınok bu belediye başkanlarını değil, bu ilçelerde yaşayan halkı hiçe saydı” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

31 Mart seçimlerinde Oltu’da Büyük Birlik Partisi’nin adayı Necmettin Taşçı, Tortum’da da yine Büyük Birlik Partisi’nden Muammer Yiğider, oyların büyük çoğunluğunu alarak belediye başkanı seçildiler. Altınok’un bu tavrı seçmenin iradesine saygısızlık olarak yorumlandı.

Seçim sürecinde Altınok, Oltu’da yaptığı tehditkar konuşmayla dikkatleri üzerine çekmişti. Altınok konuşmasında; “Cumhur İttifakının rahatlıkla hüsnükabul göreceği yerlerden birisi de Oltu’dur. Bu Elazığ da olabilir Sivas’ta da olabilir Yozgat’ta da olabilir. Milliyetçilik ve muhafazakarlığın at başı gittiği bütün yerlerde olabilir. Bu ittifakla birlikte birçok farklı düşünen, bu değerleri yıkmak isteyenler bakın kolay kolay aday bile çıkarmıyorlar. Başka partiler aday çıkarma cesaretini bile göstermiyorlar. Cılız cılız, sağdan soldan, oradan buradan kim olursa olsun ben bu yörenin insanıyım. Tortum’da, Uzundere’de, Oltu’da, Olur’da, Şenkaya’da ve Narman’da ölümüne çalışacağız. Fitne fesat çıkarmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Onlar aday çıkarırsa ezeceğiz, bunu açık söylüyorum. Hiç kimse sağa sola çekmeyecek, ayağını denk alacak. Biz iktidarız ve 2023’e kadar buradayız. Biz Cumhur İttifakını Cumhurbaşkanımızın deyimi ile pazara kadar değil mezara kadar götüreceğiz. O irade Milliyetçi Hareket Partisi’nin liderinde de var, bizim liderimizde de var. Fitne çıkarmak isteyene, fesat çıkarmak isteyene de fırsat vermeyeceğiz. Bu kadar emek verilerek yapılan bu binayı, bu ittifakı birilerinin yıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Bağımsızdı, başka partiydi onu bunu bilmem. 24 saat ölümüne çalışacağız. Hiç kimseyi nefes alma durumunda bırakmayacağız, kusura bakmasınlar

Erzurum milletvekili Selami Altınok’un bu sözlerini hatırlatan, Oltu ve Tortumlular, “bu isimleri belediye başkanı olarak biz seçtik, ortak payda hizmetse herkes birbirine saygı göstermeli, sayın vekilin bu tavrı ona yakışmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘gönül belediyeciliği’ diyor. Selami bey bunu tam anlamamış, insanların kalbini kırarak siyaset yapılmaz. Eminiz onun bu tavrını duysa Reis de  çok kızar.” yorumlarını yaptılar.

Öte yandan siyasi kulislerde Oltu’da seçimin AK Parti tarafından kaybedilmesi sonrasında Altınok’un, Ankara’da genel merkezde, Oltulu olan Bursa milletvekili Efkan Ala’ya yönelik eleştirilerde bulunduğu, “gelip ilçesinde çalışsaydı bu sonuç alınmazdı” dediği iddia ediliyor…

Bu iddiaları da eleştiren Oltulular, “Efkan Ala bizim için son derece önemli bir siyaset adamıdır. Bizler kendisini çok sever ve siyaset üstü görürüz. Eğer Selami bey bu cümleleri kurduysa bu son derece üzücü, zira bu gün Selami bey Emniyet Genel Müdürlüğü, Bakanlık yapmış ve bu gün Erzurum milletvekili olmuşsa Efkan beyin bunda emeği büyüktür. Demek ki siyasette gerçekten vefa yok” diyerek tepki gösterdiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.