YAŞAM Haber Girişi : 23 Haziran 2019 14:34

UZUNDERE BELEDİYESİ ROMA'DA

UZUNDERE BELEDİYESİ ROMA'DA
Cittaslow Uluslararası Meclisi Roma/Orvietto’da toplandı 30 ülkeden 180 Belediye Başkanının katıldığı dünya sakin kentler zirvesine Erzurum'dan Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak katıldı.
Dünya üzerindeki 300 Cittaslow/Sakin Kentten biri olan Uzundere’nin tarihi, turistik ve kültürel unsurlarının hakettiği değeri bulması, Avrupa Birliği hibe fonlarından gerekli desteğin alınması, ilçenin iyi ve doğru tanıtılması açısından gerekli temaslarda bulunan Uzurdere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, ‘amacımız; ilçemizin hakettiği güzellikler için gerekli tüm çalışmaları yapmaktır’ dedi.  





Belediye başkanlarının adil ve sürdürülebilir olması için mutabakat sözünün verildiği toplantıda, sürdürülebilir kalkınma için 2030 gündemi değerlendirdi.   





Cittaslow faaliyet raporunun oylandığı, iklim değişikliği, sosyal ilerleme ve çevre koruma olarak sosyo-Ekonomik gelişim konularının konuşulduğu 3 günlük zirvede başta Uzundere, Ahlat, Şavşat, Seferihisar olmak üzere ülkemizden 13 Belediye Başkanı katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.