UYKUSUZ’A YAPILAN AYIP VE İYİ PARTİ ADAYLARI

Erzurumspor taraftarı güzel bir etkinlikle, Erzurumspor üzerine oynanan oyunlara tepki göstermek için toplandı. Futbol Federasyonu İl Temsilciliğine siyah çelenk bıraktı. Buraya kadar her şey güzel.

Günler öncesinde sosyal medyada duyuru yapan ve Erzurumspor taraftarlarını alana davet eden taraftar gurupları, bir Erzurumspor taraftarı olarak oraya giden, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Uykusuz’a tepki gösterdi. “Burası siyaset yapma yeri değil, biz seninle kol kola yürümeyiz” diye tepki gösteren taraftar gurubu liderine sormak istiyorum, adamcağız oraya Erzurumspor’a destek olmaya gelmiş, siyaseten tek bir cümle etmemiş, kimseyi eleştirmemiş, projelerini anlatmamış, yani siyaset yapmamış. Bu nasıl bir mantık, bu ne yaman çelişki! Kaldı ki adam Erzurumspor taraftarı, atkısını takmış yürüyüşe gelmiş.…

Bir başka çelişki de biz siyaset yapmak için burada toplanmadık diyen kalabalığın, “ Taraftar burada Sekmen nerede?” sloganlarıydı. Kaldı ki bu gün bu takım Süper Ligde mücadele ediyorsa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in emeklerini kimse inkar edemez. Hani siyaset yapmak için toplanmamıştınız sevgili taraftar gurubu liderim.

Yine de bütün olumsuzluklara rağmen ses getiren bir yürüyüş oldu.

GELELİM İYİ PARTİ’NİN MERKEZ İLÇE ADAYLARINA

Cumhur İttifakı’nın adaylarını açıklaması sonrasında Erzurum merkezde bütün gözler İYİ Parti’deydi. Kimler aday gösterilecek diye herkes merakla bekliyordu. Bu merak dün son buldu.

İYİ Parti, eski MHP’lilerle sahaya iniyor. İYİ Partililer her ne kadar biz MHP’ye alternatif bir parti olarak kurulmadık, merkez partisiyiz dese de. Aday gösterdiği isimlere bakıldığında MHP tabanından beslendiği ortaya çıkıyor. Palandöken ilçesinde aday gösterilen  Canan Uçar dışındaki iki isimde MHP tandanslı isimler.  

Yakutiye’de diş hekimi Alper Eminoğlu, ne kadar heyecan uyandırır bekleyip göreceğiz.

Geçmişte MHP’den de adaylık denemelerinde bulunan Eminoğlu’nun, günlerdir sahada çalışan AK Parti adayı Mahmut Uçar’la arayı kapatabilmesi için ciddi gayret göstermesi gerekiyor.

Aziziye’de Murat Resuloğlu aday.

Murat Resuloğlu ilçesine hakim bir isim. MHP’den belediye meclis üyesi olduğu dönemlerde, dönemin belediye başkanı Vahdettin Yaylalı’ya adeta kök söktürmüştü. Ancak bir sonraki dönem mevcut belediye başkanı Muhammet Cevdet Orhan karşısında MHP’den aday olmuş Orhan’ın aldığı 19 bin oya karşı sadece 8 bin 500 oy alabilmişti.

2018 genel seçimlerinde İYİ Parti Aziziye’den 3 bin 113 oy ancak alabilmişti. MHP’nin oyu ise yerel seçimlere göre düşmüş ve 7 bin 900 oyda kalmıştı. Resuloğlu, tepkili MHP seçmeninin oylarını alabilir mi? 3 bin oyun tamamının İYİ Parti’nin kendi oyu olduğunu düşünürsek, yani MHP’den hiç oy çalmadığını üzerine MHP’nin oylarının tamamını eklersek, yani Aziziye’de MHP seçmeni Cumhur ittifakına değil de İYİ Partiye Oyunu verse toplam 11 bin 500 oy ediyor. AK Parti adayı Muhammet Cevdet Orhan’ın bir önceki seçimde aldığı oy, 19 bin oy… Varın değerlendirmesini siz yapın…

Murat Resuloğlu’nu yakından tanırım ve sevdiğim saygı duyduğum bir isimdir. Her şeyden önce samimidir. Vatandaşla ilişkileri iyidir. Erzurum adına bir şeyler yapma gayretindedir. Onun bu gayretleri karşılığında Erzurumlunun kendisine haksızlık ettiğini de düşünenlerdenim. Aziziye’de seçimlere renk katacağından hiç kuşkum yok. Ancak Resuloğlu’da seçim kazanmak istiyorsa ciddi gayret göstermeli.

Gelelim Palandöken adayı Canan Uçar’a.

İYİ Parti’nin belki de en isabetli kararlarından biri Canan Uçar’ı Palandöken’den aday göstermesiydi. Canan Uçar samimi bir isim, vatandaşlarla iletişimi son derece iyi. Eczacı olan Uçar’ın iş yeri bu bölgede, hemen her kesimden insana temas etmiş bir isim. Bir kere siyasette yeni bir yüz, yıpranmamış. Canan Uçar Palandöken’de bütün hesapları bozabilir demedi demeyin… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.