UÇAR’IN HAYALLERİ VE YAKUTİYE BELEDİYESİ

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday adayları artık son düzlükte… Büyükşehir Belediye başkan adayını belirleyen AK Parti’de Erzurum’da ilçe adaylarının en geç aralık ayının 27 sine kadar açıklanması bekleniyor.

Merkezdeki ilçelerle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde mevcut başkanlar dışında, üç ismin onayda beklediği ifade ediliyor. Palandöken’de Muhammet Sunar , Aziziye’de Muhammet Cevdet Orhan ve Yakutiye’de Mahmut Uçar…

Geçtiğimiz gün Yakutiye Belediye Başkan aday adayı Mahmut Uçar, haber merkezimizi ziyaret etti. Uzun uzun sohbet etme imkanı bulduk. Bir kere şunu belirtmeliyim ki Uçar açık sözlü biri, Söyleyeceğini öyle evirip çevirip söylemiyor. Aklında ne varsa dilinde de o var.

Bu açık sözlülüğüne güvenerek kendisine son günlerde basında çıkan haberleri sorduk; Sağlık Eski Bakan ve Erzurum milletvekili Recep Akdağ’a yakınlığı ile bilinen Uçar’a “menzil” tarikatıyla ilgili bir illiyet bağı olup olmadığını sordum. Uçar, “ Emin olun böyle bir bağım olsa bunu açık açık söylerim. Benim hiçbir cemaatle yada tarikatla bir bağım yok. Ben Milli Görüş çizgisinde yetişmiş biriyim. Ne geçmişimde ne de iş hayatımda hiçbir cemaat yada tarikatla bir bağım olmadı. Milli Türk Talebe Birliği’nde yetişmiş biriyim. Bu iddiaları gündeme getirenlerin bu iddialarını kanıtlamaları gerekiyor. Yanlış anlaşılmasın, bu tarikat ve cemaatler kötüdür, demiyorum. Benim bir bağım olmadı sadece onu söylüyorum.” dedi…

Uçar’a yine basında gündeme gelen Sağlık Müdürlüğü’ndeki yolsuzluk iddialarını da sordum. Uçar, “ Evet bizzat benim yaptığım incelemede, muhasebe biriminde, maaş ödeme hareketlerinde bazı şüpheli bulgulara rastladım. Hemen inceleme başlattım ve ardından da bizzat müfettiş istedim. 30 Kasımda polise ve adli makamlara suç duyurusunda bulundum. Konuyla ilgili üç maaş mutemedi gözaltına alınmış olup; süreç adli merciler tarafından sürdürülmektedir. Bizim yönetici olduğumuz yerde, bu tarz su istimallere asla müsaade etmeyeceğimiz, herkes tarafından bilinir” dedi.

Yakutiye ile ilgili hayallerini de sordum aday adayı Mahmut Uçar’a…

Aday adayı müracaatı yaptıktan hemen sonra bir proje ekibi kurduğunu belirten Uçar, “ Şayet bu görev bize verilir, partimiz aday gösterir ve Erzurumlular teveccüh gösterir seçilirsek, Yakutiye ilçesi için hazırladığımız çok önemli projelerimiz var. Mevcut belediye başkanı özellikle kentsel dönüşüm noktasında güzel işler yaptı. Şehrin merkezindeki metruk yapılan büyük ölçüde temizlendi. Biz göreve gelirsek, aynı şekilde kentsel dönüşümü sürdüreceğiz. Kentsel dönüşüm yaparken, mahalle kültürünü yok etmemeliyiz. Bizim proje ekibimiz bu minvalde çalışıyor. Kentsel dönüşüm mağdurları oluşturmadan bu hizmeti vermek zorundayız. Bizim hizmete bakış açımız insan odaklıdır. İnsanı merkeze alarak hizmetlerimizi yapmaya gayret edeceğiz. Halka rağmen hizmet olmaz, biz yapacağımız her hizmette vatandaşlarımızla istişare edeceğiz, onların talepleri doğrultusunda planlarımızı yapacağız” dedi.

AK Parti’nin belediyecilik anlamında Türkiye’de çığır açtığının altını çizen Uçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyecilik vizyonu ile ilgili sözlerini hatırlattı. “ Sorunlara çözüm getirme, vizyon oluşturma anlamında hiçbir siyasi parti AK Parti ile aynı kulvarda yarışamaz. Belediyecilik diğerlerinin nazırında bir rant kapısı olabilir, bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır. Belediyecilik diğerlerinin nazarında makam vesilesi olabilir, bizim nazarımızda sadece millete hizmetkarlıktır, şehre olan aşktır” diyen Uçar, seçilmesi halinde bu vizyondan asla taviz vermeyeceğini  söyledi.

MAHMUT UÇAR KİMDİR?

Dr. Mahmut Uçar; 1977 yılında Erzurum’un Merkeze bağlı Soğucak köyünde doğdu.

İlkokulu Soğucak köyünde, orta ve lise tahsilini Erzurum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Narman Sağlık Merkezinde 1 yıl tabip olarak görev yaptı.

Ardından yaklaşık 8 yıl Erzurum ve Yalova illerindeki sağlık kurumlarında çeşitli kademelerde yöneticilik görevinde bulundu. Akabinde Erzurum ilinde 2 yıl Aile Hekimi olarak çalıştı.

Daha sonra Sağlık Bakanlığı Kuzey Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevini 2 yıl süre ile yürüttü. 2015-2017 yılları arasında Erzurum Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yaptı.

Ekim 2017 tarihinde Erzurum İl Sağlık Müdürü olarak atanan UÇAR, adaylık için istifa etmeden önce  bu görevi yürütmekteydi. Akademik olarak İşletme alanında yüksek lisans derecesine sahip olup, Atatürk Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Doktora eğitimine devam etmektedir.

Askerlik görevini 2003-2004 yıllarında yedek subay olarak Merzifon 5. Ana Jet Üssünde yapmıştır. Mahmut Uçar evli olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.