KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 27 Nisan 2019 15:43

TÜYAP'TAN ÖNCE BİZ VARDIK!

TÜYAP'TAN ÖNCE BİZ VARDIK!
Erzurum'da ikincisi düzenlenen ve tartışmalara sebep olan Doğu Anadolu Kitap Fuarı açıldı. 8 gün sürecek olan kitap fuarında yerel firmalara yer verilmemesi tepkilere sebep oldu.

ERZURUMEKSPRES / Sümeyye Kardaş'ın haberi 

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde ikincisi düzenlenen Doğu Anadolu Kitap Fuarında yerel yayınevlerinin az olması dikkat çekti.

 Kitap fuarında Erzurumlu yayınevlerinin olmaması hakkında konuşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şube Başkanı Muhammet Hanefi İspirli "Bu yıl aslında Erzurum'da 6'ncı kitap fuarı. Bundan önceki 5 fuara Türkiye Yazarlar Birliği olarak bizde katıldık. Fakat bu sene yer stand kiralarının yüksek olmasından dolayı katılım da sağlanamadı. Bununla ilgili bir çalışma yapılabilirdi. Erzurum'un yükünü çeken kitapçılar ve yayınevleridir. Tüyap yokken de onlar vardı. Kimse yokken de onlar vardı. Belki 30-40 yıldır Erzurum'un yükünü çeken onlar" diyerek sitem etti.


BU HATADAN DÖNÜLMELİ

Bu fuarda Erzurum'lu kitap evlerinin yayınevlerinin olmaması bir hatadır diyen  TYB Başkanı Hanefi İspirli "Ben bunu bir hata olarak görüyorum. Umuyorum bir an önce bu hatadan dönülür. Ama bu olay kitap fuarının genel havasına bir gölge düşürmemeli. Kitap, kitabı okurla buluşturmak çok önemli. Yüzbinlerce kitabın olduğu, onbinlerce kitabın yayınlandığı bir ülkede kitaplara ulaşma şansını fuarlarla karşılıyoruz. Bu fuarlarda onlardan biri. Umuyorum ki Erzurum halkı gereken ilgiyi gösterir. Ama şerh koyarak söylüyorum. Bu fuarda Erzurum'lu kitapevlerinin yayınevlerinin olmaması bir hatadır" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.