EKONOMİ Haber Girişi : 06 Aralık 2019 12:42

TİCARET BORSASI DA YÜKSEK AİDAT ALIYOR

TİCARET BORSASI DA YÜKSEK AİDAT ALIYOR
Dün kaleme aldığım Erzurum Ticaret Odası Üye aidatlarının yüksek oluşu yazısından sonra, Ticaret Borsasına üye bir çok üretici beni aradı. Meğer Borsa Başkanı Oral'da aidat borsasını kurmuş haberimiz yok!
Dün Erzurum Ticaret Odası'nın yıllık üye aidatlarını yazmıştım. 



Erzurum'un ne kadar sahipsiz olduğunu, diğer büyükşehirlerde alınan Ticaret ve Sanayi Odası üye aidatlarıyla , Erzurum'un aldığı üye aidatını yazarak gündeme getirmiştik. 



Nasıldı rakamlar; Erzurum'da 1. derecede yıllık üye aidatı tam 750 TL. İstanbul'da 390 TL, Ankara'da 395 TL, Gaziantep'te 590 TL.  



Bu arada bu rakamların nasıl belirlendiğini de öğrendik. Kanun şöyle diyor. Bürüt askari ücretin yüzde onundan az olamaz, yarısından da fazla olamaz. Yani bürüt askari ücret ne kadar 2.558 TL. Yüzde onu 258 TL'den az olamaz ve 1.279 TL'den de fazla olamaz. Yani Ticaret Odası ve Ticaret Borsası yıllık üye aidatı 300 TL alsa kimse onlara bir şey diyemez. 



Gelelim asıl meseleye, biz Ticaret ve Sanayi Odasına odaklanmışken, gördük ki Ticaret Borsasının da durumu farklı değil. 







Ticaret Borsası da bir çok ilden kat kat yüksek üye aidatı alıyor. Balıkesir Ticaret Borsası'nın 1. derece üye aidatı 300 TL, İzmir Ticaret Borsası'nın 460 TL, iken Erzurum Ticaret Borsası'nın üye aidatı tam 666 TL. 







Anlayacağınız, Ticaret Borsası'nın başkanı Hakan Oral'da üreticiyi çok önemsememiş. Biz 666 TL olarak belirleyelim, nasıl olsa öderler, kimse itiraz etmez demiş. Yazık gerçekten yazık....







Anlamakta güçlük çekiyorum, bu şehrin üreticisine bu yükü bindirmenin anlamı ne? 300 TL yapsanız Borsanın neyi eksilir?  


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.