SİYASET Haber Girişi : 10 Nisan 2019 23:21

Tekman'da HDP'ye KHK şoku... Belediye AK Parti'ye geçiyor...

Tekman'da HDP'ye KHK şoku... Belediye AK Parti'ye geçiyor...
31 Mart’ta Tekman’da seçimi kazanan HDP’li aday Müzahit Karakuş’a KHK şoku. 2016’da terör olaylarına karıştığı gerekçesiyle kamudan ihraç edilen eğitimci Karakuş, mazbata alamayacak.

ERZURUMEKSPRES - 31 Mart’ta Tekman’da seçimi kazanan HDP’li aday Müzahit Karakuş’a KHK şoku.  2016’da terör olaylarına karıştığı gerekçesiyle kamudan ihraç edilen eğitimci Karakuş, mazbata alamayacak. HDP’nin kazandığı ilçe, seçimi ikinci olarak tamamlayan AK Parti’ye geçecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine yönelik kararı sonrası HDP’nin kazandığı Erzurum’un Tekman ilçesi AK Parti’ye geçecek.

 

DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDEKİ TERÖR OLAYLARINA KATILMIŞ

31 Mart seçimlerinde yüzde 48.53 oy oranıyla Tekman’da belediye başkanlığını kazanan  eğitimci Müzahit Karakuş’un 2016’da Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki olaylara karıştığı ve bu nedenle KHK ile kamudan ihraç edildiği öğrenildi. Terör olaylarına karışması nedeniyle ihraç edilen Karakuş YSK’nın aldığı kararla mazbata alamayacak. Tekman 46.5’lik oy oranıyla seçimi ikinci olarak tamamlayan AK Parti’ye geçecek.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZ KONUNUN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLDU

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, konunun yakın takipçisi olduklarını geçtiğimiz hafta HDP adayı ile ilgili YSK’ya dilekçe verdiklerini belirtti. HDP adayı Karakuş’un 2016 yılında Diyarbakır’un Sur ilçesindeki terör olaylarına katıldığını hatırlatan Başkan Öz, “HDP’li adayın yargılandığı davaları ve ihraç kararını biliyorduk. YSK’ya itiraz dilekçemizi sunmuştuk. YSK’nın KHK ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine yönelik kararı sonrası Tekman ilçesi AK Parti’ye geçecektir. Çünkü Kahramanmaraş’ta FET֒den ihraç edilen ve muhtar seçilen bir hakime mazbatası verilmedi. İkinci olan muhtar adayı mazbatayı aldı. Biz bu kararı da YSK’ya emsal gösterdik”dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.