“Siyasi terbiye ve ahlak”

“Dildir insanı abat eder, dildir insanı berbat eden”

 “Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı”

“ Bin düşün, bir söyle”

Ne güzel söylemiş ecdat.

Bu sözlerin her birinin farklı anlamları olsa da, ortak anlamlarına  “nerede ne konuşacağını bilmek” diyebiliriz. Hele hele siyaset yapıyorsanız, söylediğiniz söz nereye çekilir, çok iyi hesap etmelisiniz.

Bu girizgâhı neden mi yaptım?

Geçtiğimiz gün AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun bir gazeteye verdiği beyanatını okudum. Taşkesenlioğlu kendisinin Erzurum dışında bir şehirden aday olabileceği yönünde çıkan dedikodulara cevap vermiş. Gazetenin haberine göre Zehra Taşkesenlioğlu’nun açıklaması aynen şöyle; “1 Kasım ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’den Erzurum Milletvekili olarak beni bu kutsal göreve Erzurumlular getirdi. Aldığım siyasi terbiye ve ahlaki yapım başka bir şehirden aday olmamayı gerektirir. Geçtiğimiz hafta Erzurum İl Başkanlığı’na Erzurum Milletvekili aday adayı olarak müracaatımı zaten yapmıştım. Üretilen bu söylemler asılsız ve dedikodudan ibarettir”

İlk bakışta bu açıklamada ne var diyebilirsiniz.

Ancak yukarıda da belirttiğim gibi söylediğiniz sözün nereye çekileceğini iyi hesap etmelisiniz. Hele siyasiyseniz daha dikkatli olmalısınız.

Şimdi Zehra Taşkesenlioğlu’na sormak istiyorum. 7 Haziran genel seçimlerinde Erzurum’un yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından biri olan Efkan Ala sizin ifadenizle “bu kutsal göreve Erzurumlular”tarafından seçilerek getirildi. Ancak 1 Kasım’da Efkan bey Bursa’dan aday oldu oradan müracaat etti. Yine sizin ifadenizle Efkan beyin aldığı siyasi terbiye ve ahlaki yapısı başka bir şehirden aday olmasına müsaade mi etti? Size göre kendi şehrinden aday olmayanlar siyasi terbiye ve ahlaktan uzak insanlar mı?

Merak ediyorum; Size genel merkez “Zehra hanım sizi İstanbul’dan aday göstermek istiyoruz, Erzurum’dan değil” dese, siz “ Hayır. Aldığım siyasi terbiye ve ahlaki yapım başka bir şehirden aday olmamayı gerektirir” mi diyeceksiniz?

Merak ediyorum, bu çok sevdiğiniz Erzurumluların hakkını savunma adına meclis kürsüsünden kaç kez söz alarak konuştunuz, ya da Erzurum’la ilgili bir soru önergeniz var mı?  Veyahut kanun teklifi verdiniz mi? Sizi düşünme zahmetinden kurtarayım, meslektaşım Orkun Çizmeli ErkHaber’deki köşesinde milletvekillerinin karnelerini çıkarmış. Onun araştırmasına göre 7 Hazirandan bu yana dokuz kez meclis kürsüsüne çıkmışsınız, hiç birinde gündeminiz Erzurum olmamış. Üç yıllık meclis performansınızın hepsi bu… Merak edenler vekillerin meclis karnesini http://erkhaber.com/yazar-yazi.php?YaziID=305 linge tıklayarak okuyabilirsiniz.

Böylesi bir performansı olan bir ismi ben şahsen, bir seçmen olarak yeniden mecliste görmek istemem. Ama yine de karar adaylık noktasında önce AK Parti Genel Merkezi’nin sonrasında Erzurumluların… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.