Siyasetin ateşi yükseliyor…

Sadece 66 gün kala alınan erken seçim kararının ardından siyasette ortalık adeta toz duman olmuş durumda…

Aday adayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor, partiler son derece sıkışık seçim takvimi içerisinde çalışmalarını yetiştirmeye gayret ediyor… 

Hem aday adaylarının hem de parti yöneticilerinin işleri oldukça zor… 

AK Parti’de bugün aday adaylığı başvuru süresi sona eriyor ermesine de 3 gün sonra onları temayül yoklaması bekliyor…

Süreç o kadar yoğun… 

Bu yoğun tempo ve 130’u bulan AK Parti aday adayı içerisinde öne çıkan bazı isimler var…

Örneğin işadamı Halis Serkan Kasil…

Birkaç gündür sahaya inen Kasil, siyasete hayli ısınmış görünüyor. 

İş dünyasında başarılı çalışmalarıyla adından zaten söz ettiren Kasil, aynı performansı siyaset arenasında da gösteriyor.

Kasil’in “doğru siyaset” sloganı da oldukça etkileyici… 

 

Bir diğer isim Memet Aca…

Memet Aca ile tanışıklığım 15 yıl öncesine, Erzurumspor’a ilk kez yönetici olduğu yıllara dayanıyor… 

Hayatını hayır işlerine adamış bir işadamı… 

Hınıs işadamı, bölgesinde de çok sevilen bir isim… 

Enerjisi ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Memet Aca ile AK Parti özellikle Güney ilçelerde yaşadığı sıkıntıyı rahatlıkla çözecektir. Çünkü Memet Aca’nın işleri her ne kadar İstanbul ağırlıklı olsa da bir eli mutlaka hep doğduğu topraklarda oldu. 

Hele bir de kendi köyünden bile oy alamayan Zehra Taşkesenlioğlu düşünüldüğünde Memet Aca’nın Güney’in adayı olmayı fazlasıyla hak ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 

 

Güney’e dönük bir başka aday adayı da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsünde Doktor Öğretim Üyesi Nesim Sönmez… Bölgede çok sevilen bir akademisyen olan Nesim Sönmez de heyecan uyandırmayı başarmış gözüküyor… 

 

AK Parti’nin aday adayları arasında Ali Demirhan ismi de ön plana çıkıyor…

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un iki yıl başkanlığını yapan ve bu süreçte kulübe iki şampiyonluk yaşatarak, TFF 1. Lig’e taşıyan isim olan Ali Demirhan, bu sürecin de en çok konuşulan ismi olmayı şimdiden başardı.

 

MHP’nin aday adayları arasında öne çıkan isim ise Ertürk Çimen… 

Yıllardır siyaset sahnesinde yer alan ve partisinin verdiği her görevi koşa koşa yapan Ertürk Çimen, zor süreçte yine görev bekliyor. 

 

Siyasetin yeni partisi İyi Parti de sürpriz bir ismin adaylığı bir anda siyasetin ateşini de yükseltti.

Bu isim Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin başkanlığını hafta sonunda bırakan işadamı Cemal Şengel’den başkası değildi. 

Cemal Şengel’i mesleğe başladığım 1992 yılından beri tanıyorum. O yıllarda Erzurumspor’un yöneticiliğinin yanı sıra Yetiştirme Yurtları’nda kalan çocuklara kucak açmalarına şahit olmuş, bu yönüyle de her zaman büyük saygı duyduğum bir isimdir Cemal Şengel. 

Şengel’in adaylığı hem sürpriz hem de şaşırtıcı oldu benim için… 

Sürpriz oldu; çünkü milletvekilliği düşündüğünü hiç duymamıştım…

Şaşırttı; çünkü başvuru yaptığı yer İyi Parti’ydi… 

Benim gibi çok sayıda insan da şaşırmış olmalı ki, iki günden beri siyasette en çok konuşulan isim olmayı başardı Cemal Şengel… 

 

Tüm partiler içerisinde adaylığına hayretle şaşırdığım isim de Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Küçükler oldu.

10 yıllık başkanlığında Erzurum’a ağır tahribat veren, başkanlık koltuğunda otururken kimsenin yüzüne bakmayan, bir-iki kişi hariç kimsenin kapısını açmayan, “en iyi ben bilirim” mantığıyla hareket edip, ortak akıla geçit vermeyen bir isim, nasıl olur da “milletvekili olmak istiyorum” diye ortaya çıkar!

Belediye Başkanı iken “despot” bir yönetim tarzı gösteren Ahmet Küçükler, acaba milletvekili olduğunda insanların yüzüne bakacağını, işlerinin çözümü için yardımcı olacağını nasıl garanti edecek? 

Hayret ki ne hayret!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.