GÜNDEM Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 00:50

Şifo Mehmet'ten "düşme olmasın" değerlendirmesi

Şifo Mehmet'ten
Şifo Mehmet'ten "düşme olmasın" değerlendirmesi: ''Düşme olmaması halinde bundan en çok bu sene lige çıkan 3 takım olumsuz etkilenir"

ERZURUMEKSPRES - Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugün İstanbul'da yaptığı toplantıda alınan "düşme olmasın" tavsiye kararı spor kamuoyunu ikiye bölerken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kararı ERKHABER'e yorumladı. Kararın kendisi açısından "sürpriz" olduğunu söyleyen Özdilek, "Açıkçası böyle bir kararı beklemiyordum. Düşme olmaması halinde bundan en çok bu sene lige çıkan 3 takım olumsuz etkilenir" dedi. 

 

"TÜRKİYE'DE OYUNCU HAVUZU ZATEN KISITLI"

Pandemi nedeniyle kulüplerin zaten ekonomik zorluklar yaşadığını savunan Özdilek, "Türkiye'deki oyuncu havuzu belli. Lige çıkan takımlar, ligi tanıyan, bilen oyuncular olmaları sebebiyle genelde ligden düşen kulüplerin oyuncu havuzundan transferler yapar. Ligden düşme olmaması halinde bu olasılık ortadan kalkar. Yurt dışından oyuncu getirmek bonservis ve maliyet demek. Günümüz şartlarında bonservisle oyuncu almak neredeyse imkansız. Bu karar eğer TFF tarafından da onaylanırsa, özellikle yeni çıkan kulüplerden biri olarak transferde ciddi zorluklar yaşarız" dedi. 

Başkan Hüseyin Üneş ve transfer komitesine gidecek ve kalacaklarla ilgili listesini sunduğunu da ifade eden Özdilek, "Düşme olmaması gündeme gelince mecburi olarak gönderilmesini düşündüğümüz bazı oyuncular için bekleme kararı aldık. Daha iyi şartlarda o oyuncudan iyisini bulursak alacağız ve yollarımızı ayırma işte o zaman gündeme gelebilir. Ancak son gelişmeden sonra mecburen beklemeye geçtik" dedi. 

 

İÇ TRANSFERDE ÖNCELİK SÖZLEŞMESİ BİTENLERDE

İç transferde sözleşmeleri biten oyuncularla ilk olarak anlaşmak istediklerini de anlatan Özdilek, "Sehiç, Juju, Obertan, Ömer Şişmanoğlu süratle anlaşmak istediğimiz oyuncular. Yönetim bu konuda üzerine düşeni yapıyor ve belli bir aşamaya da geldi diye biliyorum. Sözleşmeleri devam edecen oyuncuların durumuna da bakacağız. Dış transferde de bildiğimiz çok önemli oyuncular var ancak bunlar ciddi maliyetli futbolcular. Eğer ülke içerisinde işimizi çözemezsek, kulübün imkanları doğrultusunda bu oyunculara da yönelebiliriz. Ancak 1-2 gün içerisinde düşme olacak mı olmayacak mı netleşir ve ona göre hareket planımızı belirleriz. Sonrasında da yeniden oturur konuşuruz" diye konuştu. 

 

KAMP ERZURUM'DA

Teknik direktör Özdilek, yeni sezon için 6-8 Ağustos tarihleri arasında Erzurum'da kamp çalışmalarına başlayacaklarını da belirterek, "Sezona kadar Erzurum'da olacağız. Başka bir yeri de düşünmüyoruz. Erzurum'dan daha iyi bir yer de yok açıkçası. Tesislerimizde olacağız, futbocularımız evlerine gidebilecek. Bundan güzel ortam mı olur" dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.