GÜNDEM Haber Girişi : 30 Kasım 2019 11:48

Sekmen net konuştu: Borcumuz olmasın dersek iş yapamayız!

Sekmen net konuştu: Borcumuz olmasın dersek iş yapamayız!
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen“belediyenin borcu var mı – yok mu?” tartışmalarına net sözlerle noktayı koydu.
Sinan ÖZÇAYLAK – Orkun ÇİZMELİ

">Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile ikinci döneminin ilk 8 ayını değerlendiren bir röportaj gerçekleştirdik. Belediyedeki makam odasında bir araya geldiğimiz Başkan Sekmen’e sorulması gereken çok önemli konularda sorularımızı yönelttik ve karşılığında da cevaplar aldık. 

Özellikle belediyenin mali yapısından, hesaplarına bloke konulmasına, bankalara borçlar karşılığında verildiği söylenen arsalardan, yerel esnafın alacaklarının ödenip, ödenmediğine ve New City arsasından, Yenişehir girişindeki yıkımı süren eski Araştırma Hastanesi binasının yeriyle ilgili düşüncelerine kadar birçok konuda sorularımıza Başkan Sekmen içtenlikle cevap verdi. 

Dilerseniz daha fazla sözü uzatmadan sorularımız ve Başkan Sekmen’in cevaplarıyla sizleri başbaşa bırakalım...

ERKHABER: Yeni dönemin üzerinden 8 ay geçti. Bu 8 aylık süreci değerlendirmek isteriz sizinle... İkinci dönemin ilk 8 ayı nasıl geçti? 

MEHMET SEKMEN: Seçimler bittikten sonra bizimde hizmet dönemimiz başlıyor. Daha doğrusu mevsim başlıyor. Mevsimle beraber süratle köylerde içme suyu, su depoları, kanalizasyon, arıtma çalışmaları, grup yolları, köy yolları yine köy okulları, köy camileri ve taziye evleri olmak üzere köylerde bu hizmetleri aynen geçen yıllarda olduğu gibi devam ettirdik. 

İlçelerde doğalgaz çalışmaları başta olmak üzere çalışmaları başlattık. Bu yıl İspir ilçemize doğalgaz geldi. Doğalgaz önemli ama tahribatta demek. İlgili firma orada kazı çalışmaları yaptığı zaman yolunu, kaldırımları bozuluyor. Biz ona razıyız. Bir yandan doğalgaz çalışmaları sürerken bir yandan da asfaltlama çalışmalarını yaptık. 

Yine diğer ilçelerimizde asfalt çalışmaları, arıtma tesisleri, mesela Horasan ve Aşkale’de başlattığımız arıtma tesisleri vardı. Bunlar önemli projeler. Bir arıtma deyince bu 10 trilyon para demek. İki ilçemizde de bu projeleri gerçekleştirdik. Yine ilçelerde su depoları yaptık, mesela Karayazı ve Hınıs’ta isale hatlarını yeniledik. Yine bu ilçelerimizde asfalt çalışmaları gerçekleştirdik. 

Hınıs’ta ilçeye girişte şahıs yeri vardı oranın imar düzenlemesini gerçekleştirdik. Kamulaştırması yapıldı ve yeni asfalt kaldırım yapıldı. Orada güzel bir park yaptık. Tekman’a 50 tane grup yolu yaptık. 10 kilometreden başlayıp 50 kilometre uzunluğunda yollar bunlar. Her ilçemizde küçümsenmeyecek ölçüde yollarımız asfaltlandı. 

Dediğim gibi yine ilçelerimizde okul ve cami onarımları gerçekleştirildi. Ayrıca yine ilçelerimizde başladığımız hayvan pazarları tamamlandı. Oltu, Horasan, Hınıs, Tekman, Köprüköy, Pasinler, Aşkale ve Çat ilçelerimizin hayvan pazarlarımızın son rötuşları yapıldı ve bitti. 

Yine ilçelerimizde peyzaj çalışmaları yapıldı. Mesela Çat merkezde ve Yavi Beldemizde ve Aşkale ‘de sokak sağlıklaştırması çalışmaları devam etti. Mahallebaşı’nda gittiğiniz zaman o mezbelelik olarak gördüğünüz dükkanlar  gayet güzel bir hale geldi. Yine Kongre, Karanlık Kümbet ve çevresinde Nazik Çarşı, yine Kuru Hapan dediğimiz alanda hemen Gümrük Camisi, Gölbaşı, Ali Paşa Camisine bakan cephesi tüm buralarda sokak sağlıklaştırma çalışmaları yaptık. 

Yine il merkezimizde küçümsenmeyecek hizmetlere imza atıldı. Başta Barış Pınarı Viyadüğü olmak üzere asfalt çalışmaları Şükrüpaşa’da, Hilalkent’te, Sanayi Mahallemizde, Dağ Mahallesi, Aziziye İlçesi ve Yıldızkent’te hakikaten küçümsenmeyecek çalışmalar gerçekleştirdik. Buralarda bazı park ve bahçelerin onarımlarını ele aldık. Recep Tayyip Erdoğan, Kuğulu Park, Palandöken’de Mehmet Akif Ersoy Parkı elden geçirildi. Yunus Emre’de güzel bir park yapıldı. Hilalkent’te çok güzel bir parkı bitirdik. Orada Bilgi Evi yapımı devam ediyor.  Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda çalışmalarımız oldu. Şükrüpaşa Garajı’nın çevresini güzel bir park yapıyoruz. Mevcut binayı da bilim sanayi merkezi olarak değerlendireceğiz. Yine Olimpiyat Parkı ve 15 Temmuz mesire alanında büyütmeler gerçekleştiriliyor.  

“HAYVAN BORSASI TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERİLECEK”

ERKHABER: Dilerseniz şehir merkezinde yürütülen çalışmalara gelmeden önce hayvan pazarları kurduk dediniz, bu konuyu biraz konuşmak isteriz. İlçelerde bir de Hayvan Borsası kurdunuz. Ne kadara mal oldu? 

MEHMET SEKMEN: Burası Türkiye’nin sayılı hayvan pazarlarından biri olacak. Mesela hayvanların bulunduğu katla bir alt katı var. Yani hayvan dışkıları eleklerden aşağı dökülecek biz onları otomatik bir sistemle toplayarak gaz çıkartacağımız depoya götürülecek. Biogaz olarak değerlendireceğiz. Bununla da kalmıyoruz. Çevre de bulunan ahırların sahipleri de bizden dışkıları kaldırmamızı istiyor. Biz bunları döküyorduk. Artık burada ki depolarda toplayıp orada bizim biriktirdiğimiz depoya dolduracağız. Gazını alıp onu elektriğe çevireceğiz. Kalanı da inşallah paketleme ünitesi kurup, organik gübre olarak hem Erzurum’da hem de çevre illerde satışını gerçekleştireceğiz. Çok modern bir tesis oldu. Burası 300 dönüm bir arazi. İçinde 30 bin metrekare kapalı alanı olan sadece bir hangar. Bu hangar hayvanların alıcıların görünümüne sunulacak bir mekan. Yazın güneşten, kışın yağmur ve kardan korunacak bir alan. 

ERKHABER: Tarım Bakanlığının yeni çıkardığı bir proje var. Belli bölgelerde hayvancılık merkezleri oluşturuluyor. Çok ciddi de katkılar sağlıyor. Fiziki anlamda bir zemin de hazırlanmış oluyor. Direk bu proje için de bu alan kullanılabilir mi?  

MEHMET SEKMEN: Bu alanda 2 tane otel yerimiz var. İnsanların gece gelip konaklayabilecekleri yerler oluşturduk. Ayrıca insanların gelip çayını içebileceği sosyal mekanlar. Yemeğini yiyebileceği restoranlar. Yine alışverişini yapabileceği mekanlar. Bankasından tutun da alışveriş yerlerine kadar olacak. Ve yine hamam ve ibadethaneler. Bitti açılışını yapacağız inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir randevu talep edeceğiz. Gece orada bulunan hayvanlar ahırlara alınacak. O alan her gün yıkanarak temizlenecek. Hayvanların sağlık kontrollerinin yapacağı yerlere varıncaya kadar her şeyi düşündük. Ağaçlandırması bitti. Tamamen belediyemiz tarafından işletilecek. Eski Zabıta Daire Başkanımız oranın müdürlüğünü yürütecek. Orada gece-gündüz bir yaşam alanı hizmete girmiş olacak. Tabi ki Bakanlıkla da görüşeceğiz, burayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. 

ERKHABER: Başkanım baktığınız zaman Erzurum’un en sorunlu bölgesi Yakutiye bölgesiydi. Kentsel dönüşüm noktasında da çok ciddi adımlar atıldı. Bu kentsel dönüşümle ilgili de bize bilgi verir misiniz?

MEHMET SEKMEN: Kentsel dönüşümde de önümüzdeki yıldan itibaren çok büyük bir atraksiyon göreceksiniz. Başta belediyemiz olmak üzere biz Kevelcilerde, Veyis Efendi’de ve Tosya’da bu dönüşümü devam ettireceğiz. Bu arada Çevre bakanlığımızla birebir Taş Ambarlar’dan Cumhuriyet Caddesi’ne kadar, Ulu Cami’den İdare Mahkemesi’ne kadar o alanda ilk baharda göreceksiniz ki orada ki vatandaşlarımızı kiraya taşıyacağız onlara biz yeni Hacı Cuma’dan Kevelciler’den Veyis Efendi’den ve Tosya’dan yer teklif edeceğiz. 18 ve ya 24 ay da kirasını ödeyeceğiz. 2 sene içerisinde de Hacı Cuma’da, Kevelciler’de, Veyis Efendi de ve Tosya’da bu alanlarında boşaltımını sağlayacağız. Ve önümüzdeki yıl belediye olarak Kurşunlu Cami’sine kadar peyzaj ve orada yapacağımız çalışmalar olacak. Orada şu anda bulunan bina sahiplerine de teklifler götüreceğiz. Oraları da şimdiden boşaltmaya başlayacağız. 

“NEW CITY’NİN ARSASI YA SATACAĞIZ YA DA...”

ERKHABER: Yapımı yarım kalan New City Konutları malumunuz son dönemlerde intiharların merkezi olmuştu. Oranın yıkımı da gerçekleşiyor. Bir de Aziziye Hastanesi’nin yeri var. Orada sizin girişimlerinizle yıkımına başlandı. Buralarla ilgili sizin bir tasarrufunuz var mıdır? 

Mehmet SEKMEN: Hastanenin yeri Özelleştirme İdaresinin bizim herhangi bir tasarrufumuz yok. New City’nin yerini de muhtemelen ya satacağız ya da değerlendireceğiz. Biz bugüne kadar 2 bin 500’ü aşkın konut yaptık. Bunun yaklaşık 2 bin 400’ü sosyal konut. Sadece 600 lüks konut yaptık yerini biliyorsunuz. Onu da arsayı satamadığımız için yaptık. Bunu da halkımıza duyurmuştuk. Erzurum Büyükşehir Belediyesi sosyal konut dışında başka konut yapmayacak. Bugün Mumcu’nun arka kısımlarına giderseniz,  Atatürk Evi’nin çevresini kastediyorum. Orası tam bir mezbelelikti. Ama bu gün hepsi boşaltıldı. Orada gayet güzel 3-4 blok doğuyor. Önümüzdeki sene orada otoparkıyla, çevre düzenlemesiyle güzel bir yer olacak. İşte orada Atatürk Evi’nin yanında bir misafirimizi getirsek ben götürmeye bile ürküyordum. Sizin kurucunuza verdiğiniz değer bu mu derler diye. Orada ki tarihi camiyi hem restore etmiş hem de alttan büyütmüş olduk. Orada yollar birbirine bağlanacak,  bir parkımız olacak. Caminin önü de bir meydan olacak. Mahrukatçılara yeni bir yer yapıyoruz. Yine şehir merkezindeki Çimento, kum, çakıl onlara da aynı yerin yan tarafında yer yaptık, taşıyoruz. Yine bir Galericiler Sitesi oluşturuyoruz.  Rent A Car içinde galericiler sitesinin altında bir yer oluşturabiliriz.  Çünkü apartmanların önünde kötü bir görüntü oluşuyor. Vatandaş kendi arabasını çekemiyor. Genelde Çaykara çevresinde bunlar toplanmış vaziyette. 

Palandöken’de çalışmalarımız devam ediyor. Orada ufak bir çarşı yaptık. Orada zeplin eğlence merkezi kurduk. O da daha çok yaz aylarına hitap edecek. Daha yukarıda salıncak ve yine bir atlama pisti oluşturuldu.  Ejder tepesine bir sosyal tesis ve telesiyej yapıldı. Araba yolu da yapıldı. Yine Küre Cafe’nin altında bir restoran yapıldı. Dedeman’ın yan tarafına bir tesis oluşturduk. Vali Bey iller idaresinden 50 yataklı bir otel yaptırdı. O da önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Biz de Konaklı’daki tesisleri elden geçirdik. Orada bir binamız vardı. Bizde o binayı 50 odalı bir otele çevirdik. Orası da bitti sayılır. Konaklı da bir ihtiyaçtı. 

ERKHABER: 1 milyon turist sloganıyla da yola çıktınız. Kuşkusuz bu yatırımlar Erzurum’a turist çekecektir. Ancak son zamanlarda uçak bilet fiyatları insanları tedirgin ediyor. Bu sizin bu projenizi baltalayabilir mi? Türk Hava Yolları ile görüşülebilir mi?

MEHMET SEKMEN: Biz birkaç görüşme yaptık. Hatta Ankara’da vali beyle birlikte milletvekillerimizle bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bizim talebimiz madem büyük uçaklar inip kalkmada sıkıntı yaşayacaklar 100 yolcu taşıyan uçaklar konulsun. CAT3 sistemi bitene kadar tabi. Ondan sonra sorun kalmıyor zaten. Bu ve şehirle ilgili bazı konuları gözden geçireceğiz. Bu arada dün Erzurum’a turizmle ilgili bir firma getirdik.  Ben dedi otellerin tamamını kapatayım. Sadece dağdaki değil şehirdeki otellerde buna dahil. Onu yapamayacağımızı söyledik. Yüzde 50’sini veririz dedim. Kendi uçaklarıyla turist getireceğini söyledi. Hafta sonu otelcilerle bir araya geleceğiz. Bu teklifi otelcilerle sunacağım. 

 

“BİR HAYALİMİZİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

ERKHABER: İstihdama yönelik de çok çaba sarf ettiniz. Bunun son meyvesi de tekstilkent ve fabrikalar bitti. Görüyoruz ki personel ilanlarına çıkılıyor. Birazda bundan bahsedelim mi?

MEHMET SEKMEN: Bu proje geldiğimiz günden beri hayalimizdi. Yatırımcılar hep teşvik bölgesi olması için önemli. Tabi biz bunu istediğimiz gibi komşu illerde bunun için mücadele veriyor. Bir rekabet söz konusu. Ağrı Valiliği fabrika yapıyor. Van, Bingöl ve Bitlis yapıyor. Biz de bir mücadele vererek dört tane fabrika gerçekleştirdik. İhaleler tamamlandı. Hedefimiz ilk etapta Bin vatandaşımızı buralarda istihdam etmek. Tabi bununla kalmayacağız. Geçen hafta Sanayi bakanımızla görüştüm. 10 tane daha fabrika yapmamız gerektiğini söyledim. Benim düşüncem 3-4 tane 1. Organizeye yapalım, 3-4 tane de 2. Organizeye yapabilme hedefimiz var. Bizim hedefimiz 50 fabrika ama 10 bile kurdurabilsek bizim için büyük önem arz eder. 

 

“EVET, BANKALARA BORCUMUZ VAR”

ERKHABER: Başkanım seçim öncesinde muhalefet kanadı belediyenin borçlarını açıkladı. Seçim sonrasında hesaplara bloke geldi dediler. İşte arsalar bankalara verildi deniliyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz. Mesela bu kadar hizmet anlatıyorsunuz. Bunlar para olmadan nasıl yapılıyor?

MEHMET SEKMEN: Borcu olmayan belediye yok. Borcu en az olan belediyelerden birisiyiz. Bu şehirde paramız olsun iş yapalım dersek adım atamayız. Biz tüm borçlarımızı açıkladık. Bankaların haciz işlemi diye bir şey söz konusu bile değil. Sadece o sözü edilen konu bizimle iş yapan bir firma başka bir faktoring firmasından 9 milyonluk bir kredi alıyor, 6 milyonunu kullanıyor. Bizden alacağı olan firma temlik veriyor. Bu arada da ilgili firmanın piyasaya ve kamuya borçları çıkıyor. Çalıştırdığı işçilere borçları çıkıyor. Biz hem kamu borçlarını, hem işçi alacaklarını ödedikten sonra o temlikleri ödüyoruz. Bize verilen temliğe ayrıca faiz uygularım diyor. Biz temliği şöyle öderiz. Temlikte verilen miktar kadar sorumluyuz. Niye gecikme oldu. Yine bu adamın borçlarından dolayı oldu. Bizim paramız kamu parası olduğu için haczedilemez. Arazilerimize ipotek koydurdu hemen itiraz ettik hepsi kaldırıldı. Olan bu. Hepsi 9 milyon. Ondan sonra bunları çağırdım. Ayda 500 ödemek kaydıyla anlaştık. 

Diğer bir konuda evet bankaya borcumuz var. Biz bankayla anlaşıp arazi veremez miyiz? Arazim boş duracağını veririm. Buraları kamulaştıran da benim. Biz geçen dönem 700 milyon TL’lik kamulaştırma yaptık. Bu kamulaştırmayı yapmamış olsak kalenin etrafını açabilir miydik.  Mumcu’yu, Kevelciler’i, Veyis Efendi’ye açabilir miydik? O vatandaşlara para verdik. Piyasaya para pompaladık. Hani bizi bazen şikayet ediyorlar ya o müteahhitler. O müteahhitler bizim para verdiğimiz paralarla vatandaşlara daire sattılar. 

Biz Kale’nin etrafını yaptık şimdi ben oralara ticari alanlar yapacağım. Ben geldikten sonra milyon metrekare arsa ürettim. Üreten de benim, imar yapanda benim, kamulaştıran da benim, satan da benim. Bunda eleştirecek bir durum yok. Belki arkadaşlarımız bunları bilmeyebilirler.  Biz bu yöntemlerle binalara kaynak oluşturuyoruz. Hamdolsun bugün benim çok cüzzi sigorta borcum var. Çok cüzzi bir vergi borcum var. Biraz önce önüme geldi işçilerin ikramiyeleri gelmiş bekletmeden ödeyin talimatı verdim.  Emekli olan arkadaşların tazminatlarını 3-4 taksitle ödeme yapıyoruz. 

 

“İŞİ VERİRKEN, 200-250 GÜNDE ÖDEYECEĞİMİZİ PEŞİNEN SÖYLÜYORUZ”

ERKHABER: Bir de sıkça konuşulan esnafa borç hadisesi var. Erzurum esnafına borcunuz var mı? Ve belediye ile iş yapan bazı firmalara alacaklarının peşin ödendiği, diğer firmalara da uzun vadede taksitlerle ödendiği iddiaları var.

MEHMET SEKMEN: Esnafımızın alacaklarının 3’de birini 3’de ikisini duruma göre ödüyoruz. Ufak alacağı olanları zaten kapatıyoruz. Müteahhitlerimize iş verirken söylüyoruz. İş bittikten sonra kalan para 200 gün 250 gün içinde ödenecek haberiniz olsun diye. Sakın yarın gidip bir yerde ben paramı alamadım falan deme. Bugün Kara yolları, DSİ yani bir çok kamu kurumu para ödeyemiyor. Ödenek gelmeyince adamcağız nasıl ödesin. 

2020 yılı belediyemiz açısından biraz daha disiplinli geçecek. Yani yatırımları biraz daha derli toplu yapacağız. Çünkü hakikaten acil olanları yaptık. Birazda tasarruf politikalarına uyarak devam edeceğiz. Taşradaki arkadaşlarımız bütün işleri Büyükşehir Belediyesi’ne yıkmaya çalışıyor. Asfaltı siz yapın, yayla yollarını siz yapın diye. Ne kadar üstlenirsek hepsini bize yıkmaya uğraşıyorlar. Büyükşehir’in de bir sınırı var. Burası Merkez Bankası değil. 

ERKHABER: Başkanım kış geliyor. Karla mücadele konusunda bir eksiğiniz var mı?

MEHMET SEKMEN: Elemanlarımız, makinelerimiz hazır. Tabi ki zaman zaman ufak tefek aksaklıklarımız oluyor. Ama 3 vardiya hazırlıklarımızı yaptık. 

“ŞEHİR HASTANESİ YOLUNU 3’ER ŞERİTLİ YAPACAĞIZ”

ERKHABER: Şehir Hastanesi bitmek üzere. Mart ayı gibi hizmete başlayacağı söyleniyor? Çat Yolu sorun olacak mı?

MEHMET SEKMEN: Ödenek darlığı dolayısıyla Karayolları yol ağını yetiştiremedi. İlkbaharla birlikte o yolu arzu edilen seviyeye çıkartacaklar. Biz de yollar yaptık. Üniversitede ki yolları da biz yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Seneye yeni yollar yapmaya devam edeceğiz.  Karayollarının yol ağı içinde bir yolumuz var o yol Kayakyolu’na bağlanacak. Yine havaalanından gelen bir yolumuz Recep Tayyip Erdoğan fuar merkezinin yanından Palandöken’e bağlayacağız. Ve orada bir miting alanı yapacağız. Yerini belirledik. 

ERKHABER: Başkanım bu Barış Pınarı Viyadüğü’de tartışmalara sebep oldu. Arzu edilen Libya Caddesi’ne kadar o bağlantının gerçekleşmesi. Bununla ilgili de spekülasyonlar yapıldı. Siz neler düşünüyorsunuz orayla ilgili?

MEHMET SEKMEN: Size katılıyorum. Eğer biz 50. Yıldaki trafiği rahatlatmak istiyorsak mutlaka o kavşağın direk Libya caddesine bağlanması lazım. Bağlarsak o zaman trafik çözülür. Gördüğüm kadarıyla halk bunu talep ediyor. Yapmak lazım diye düşünüyorum.  Ben bu kadar hareket olacağını düşünmüyordum. Gece bile yoğun bir trafik var.  Şimdi biz başka bir şey daha yapacağız. Şükrüpaşa’dan tren yolu üzerini geçtik. Sola bir dönüş var. O yolun önünde askeri alan var. Geçemedik o yüzden oraya. Biz normalde orayı Evren Paşa’nın arkasına bağlayacağız. Yani 50. Yıla girmeden ara bir yol tren yolunun üzerinden insanlar gelsinler MNG AVM’nin önüne çıksınlar. Askerlerle görüşüyoruz. O sorun çözüldü mü o yolu açacağız.  Çok ihtiyaçmış. Ayrıca gez kavşağıyla viyadüğü birbirine bağlayacağız. 

ERKHABER: Dadaşkent yolundaki müze projesi rafa kalktı iddiaları var bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Bunu biz yapıyoruz. Bu sene orada göletin ortasında yapılacak kafe, oturma yerlerini bitireceğiz. Seneye göreceksiniz o binalar yükselecek. 2022’nin sonunda tamamen bitireceğim o projeyi. Bir binamız şu an bitti. 

 

ERKHABER: Başkanım Erzurumspor güzel sonuçlar almaya başladı. Neler söyleyeceksiniz?

Erzurumspor’a olan sevgimiz, bağımız ve desteğimiz devam ediyor. İnanıyorum ki daha iyi olacak ve Süper Lig’e yeniden dönecek.  

“GES’LERDEN HER AY 750 BİN TL KAZANIYORUZ”

ERKHABER: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Şehrimiz çok güzel olacak. 5 yıl sonra bu şehir Kale, Ayaz Paşa çevresi, Tebriz Kapı ve çevresi, Veyis efendi, Kevelciler, Dağ Mahallesi. Oradan Hasani Basri çok farklı bir konuma bürünecek. Tabi ki Allah devletimize bir zeval vermezse. Önümüzde hakikaten bir savaş devam ediyor. Belki şu anda durdu ama askerimiz yine orada. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Böyle giderse gidişatımız gayet güzel. 

Bu arada 6 megabaytta GES santrali yaptık. Bugün ARAS’ın tahsilat genel müdürü beni tebriğe geldi. 750 bin TL bu ay para topladınız dedi. 20 megabayt daha yapacağım. Hedefim ayda 2.5, 3 milyon bu devletin kasasına para koymak. Arkadan gelen insanlar bu parayı tahsil edecekler. 10 megabaytta HES santrali yapacağım. Bunlar ileri de bu belediyeye kaynak getirecek projeler. 

Okullara her yıl 25 milyon masraf yapıyorum. Ama bugün okullara gittiğimiz zaman hakikaten pırıl pırıl özel okul ayarında okullar. Yapmak zorunda mıyız değiliz. Ama yapıyoruz. Camiler gidin halılar kokuyor. Kim yapacak bunu. Şimdi Ulu Cami’nin halılarını yeniletiyorum. Bu şehirde her şey benim mesuliyetimde gibi hizmet veriyorum. Emniyet Müdürlüğü’nün Abdurrahman Gazi yoluna gitmesi için büyük mücadeleler verdim O projeye 500 bin TL ödedik. Ne mücadeleler verdik. Hamdolsun belli bir duruma getirdik. Şu anda Aşağı Mumcu’yu yapıyorum. 350 gölet yaptık. Bunları Erzurum’daki hayvancılığı geliştirmek için yaptık. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.