SEKMEN’LE BAŞLAYAN SÜREÇ

AK Parti Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığı süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi günü aday olarak mevcut başkan Mehmet Sekmen’i açıklamasıyla son buldu. 8 ismin gündemde olduğu yarış böylelikle son buldu.

Pazar günü verilen mesajlar netti, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi için adı geçen il başkanı Mehmet Emin Öz ve Palandöken ilçe başkanı Haktan Ömeroğlu hazır bulundular. Yurt dışında olduğu için toplantıya katılamayan Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu dışında Bütün milletvekilleri de salondaydı. Merkez ilçe belediyelerinden sadece Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan toplantıya katılmıştı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar toplantıya katılmadılar.

Gerilimli geçen bir aday belirleme süreci yaşandı. Özellikle temayül yoklamasında bir takım olumsuzlukların yaşandığı kamuoyuna yansıdı. Bu süreçte kendisinin de büyükşehir belediye başkanlığına adı geçmesine rağmen en objektif tavrı Palandöken ilçe başkanı Haktan Ömeroğlu sergiledi.

Ömeroğlu, Mehmet Sekmen isminin açıklanması sonrasında ilk mesajı yayınlayan ilçe başkanı oldu. Kendi sosyal medya hesabından “Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ilan edilen Sayın Mehmet Sekmen Beyefendiye çıkmış olduğu bu  kutlu yolda başarılar diliyorum. Tarih boyunca doğunun incisi olarak bilinen kadim şehrimiz Erzurum her bir ferdiyle, taşıyla, toprağıyla hizmetlerin en iyisine yayıktır. Sayın Mehmet Sekmen’e ve Erzurum’u hak ettiği yerlere getirmeye çalışan herkese, Dadaş’a yakışır bir duruşla sonuna kadar destek olacağız.” mesajını paylaşarak, teşkilatların takdirini topladı.    

Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanan Başkan Mehmet Sekmen’de Erzurum’u layık olduğu yere ulaştırma adına ilk günkü heyecanla çalışmalarına devam edeceğinin mesajını verdi. AK Parti’de Erzurum’da ilçe belediye başkanları için mesai saati başladı. Aday adaylığı müracaatı biten ilçelerde anketler bu gün itibariyle yapılmaya başlandı. Siyasi kulislerde ilçe belediye başkan adaylarının şekillenmesinde de Başkan Sekmen’in belirleyici olacağını söyleniyor.

12 Aralık tarihinde ilçe belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyor. Bu tarihten sonra Belediye Başkanları kampa alınacak ve özellikle gönül belediyeciliği ve finans yönetimi noktasında bir takım eğitimler verilecek. Sonrasında adaylar sahaya inecek… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.