GÜNDEM Haber Girişi : 25 Haziran 2020 11:40

Sekmen: “Kent merkezimiz gibi ilçelerimiz de sürekli gelişiyor”

Sekmen: “Kent merkezimiz gibi ilçelerimiz de sürekli gelişiyor”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe gezilerine kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Sekmen, Karayazı ve Tekman’a giderek ilçe sakinleriyle hem hasret giderdi, hem de bir dizi inceleme ve temasta bulundu.

ERZURUMEKSPRES - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe gezilerine kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Sekmen, Karayazı ve Tekman’a giderek ilçe sakinleriyle hem hasret giderdi, hem de bir dizi inceleme ve temasta bulundu.
AK Parti’nin Karayazı ve Tekman ilçe teşkilatı yöneticileri tarafından karşılanan Başkan Sekmen, vatandaşlarla bir araya geldi, belediye çalışmalarını gözden geçirdi. Karayazı ESMEK’i ziyaret eden Başkan Sekmen, yeni mesleki kurs planlamalarının tamamlandığı ve pandemi sonrası normalleşme planı kapsamında mesleki eğitimlere yeniden başlanacağını müjdeledi. Karayazı ve Tekmanlı vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, salgın sebebiyle öncelikle geçmiş olsun dileklerini ilettiği ilçe sakinlerine pandemi sürecinde verilen mücadeleyi de anlattı.
Güney’de İlk Durak Karayazı Oldu
Güney ilçe gezilerinin ilk durağı olan Karayazı’da, ilçe sakinlerinin büyük ilgisiyle karşılaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, partisinin ilçe teşkilat yöneticileriyle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Karayazılı vatandaşlarla sohbet eden Başkan Sekmen, Mart ayında başlayan ve Mayıs ayı sonuna kadar devam eden pandemi döneminin ardından yeni yatırım sezonuna start verdiklerini, bu kapsamda Karayazı’nın öncelikli ihtiyaçlarının da giderileceğini söyledi. Karayazı Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak vekâlet eden Kaymakam Abdulgani Mağ ile de bir araya gelen Sekmen, buradaki temaslarının ardından ilçede Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen yatırımları inceledi.
 

 

Tekman’da Dolu Dolu Bir Gün
Tekman’da Belediye Başkanı Mustafa Ergin tarafından ilçede karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, parti teşkilat yöneticileriyle yaptığı değerlendirme toplantısının ardından belediyeyi ziyaret etti. Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin’den ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Sekmen, yeni hizmet sezonuna ilişkin planları burada da gözden geçirdi. Sekmen, daha sonra Tekmanlı vatandaşlarla bir araya geldi, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Karayazı’da olduğu gibi, Tekman’da da büyük bir coşkuyla karşılanan Sekmen, Erzurum’un güney ilçelerinin tarım ve hayvancılık bakımından önemli potansiyellere sahip olduğunu ifade ederek, “Erzurum’un her ilçesini üreten ve üreterek kazanan birer yerleşim merkezi haline getireceğiz. Bu nu da el ve iş birliğiyle hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi. Tekmanlı vatandaşların talep ve beklentilerini de dinleyen Sekmen, beraberinde götürdüğü oyuncukları çocuklara dağıtmayı da ihmal etmedi.

 

Büyükşehir’den ilçelere modern altyapı

 

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum merkezde sürdürdüğü altyapı çalışmalarıyla eş zamanlı olarak ilçeleri de sağlıklı bir altyapıya kavuşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar, her türlü iklim ve arazi koşuluna rağmen son sürat devam ederken, altyapı seferberliği Oltu ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde de sürüyor. Oltu merkez, Şehitler Mahallesi ve Osman Ayyıldız Caddesi’nde içme suyu şebeke ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, kimi bölgelerde de, altyapı hizmetlerini güçlendirerek çok daha verimli bir hale getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Şehrimizin altyapısını da, üstyapısını da eş zamanlı olarak modernize ediyoruz” dedi.
 


 

 

Oltu İlçesinde Altyapı Seferberliği
Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü’nün, şehrin dört tarafında yoğun bir çalışma sezonu geçirdiğini kaydeden Başkan Mehmet Sekmen, saha ekiplerinin, merkez ilçelerin dışında Erzurum’un diğer ilçelerinde de altyapı çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. Oltu ilçesinde altyapı yenileme çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Başkan Sekmen, “Oltu ilçemizin merkezi olduğu gibi, Şehitler Mahallesi ve Osman Ayyıldız Caddesi’nde halen geniş kapsamlı bir altyapı çalışması sürdürüyoruz. Bu güzergâhta içme suyu şebekesi ve kanalizasyon hattını yeniliyoruz. Yine bunun dışında kimi bölgelerde altyapıyı güçlendiriyor ve çok daha elverişli hale getiriyoruz” diye konuştu.
Erzurum’a Dört Dörtlük Altyapı Hizmeti
Süreçte en ücra noktasına varıncaya kadar içme suyu ve kanalizasyon hizmetinin Erzurum’un dört bir yanına ulaştırıldığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları kaydetti: “Şehirler için üstyapı hizmetleri kadar, altyapı hizmetleri de çok büyük bir önem taşımaktadır. İlaveten altyapı hizmetleri yerel yönetimler için çok da büyük maliyetler ortaya çıkartmaktadır. Biz buna rağmen Erzurum’daki altyapı hizmetlerini en üst düzeye ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şehir merkezimiz de dâhil olmak üzere içme suyu şebekelerinin büyük bir bölümünü yeniledik, içme suyumuza nitelik kazandırdık. Yaptığımız planlama doğrultusunda şehrimizin altyapı ihtiyaçlarını bütünüyle ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Sekmen’den Narman çıkarması

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, pandemi sonrası geçiş yapılan yeni normalleşme süreciyle birlikte ilçe gezilerine de start verdi. Kurmaylarıyla birlikte Erzurum’un Narman ilçesine çıkarma yapan Sekmen, Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser’le bir araya geldi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Narman’da yaptırılan canlı hayvan pazarını gezen Başkan Sekmen, yeni yatırım sezonu öncesinde Narman için hazırlanan yol haritasını bir kez daha gözden geçirirken, Başkan Eser’le görüş alışverişinde de bulundu. Narman Belediyesi’nde gerçekleştirdiği toplantıda, ilçede devam eden rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra yapımı planlanan işleri gözden geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, daha sonra ilçe merkezinde bir dizi temasta bulundu.
 


 

 

Sekmen: “Narman vitrin ilçemiz”
Narman halkıyla bir araya gelen ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, vatandaşların beklenti ve taleplerine de kulak verdi. Narman sakinlerinden büyük ilgi gören Başkan Sekmen, Erzurum’u tüm ilçeleriyle bir bütün olarak gördüklerini, hizmet ve yönetim anlayışlarını da bu doğrultuda şekillendirdiklerinin altını çizdi. Vatandaşlarla yaptığı sohbette Narman için turizm, tarım ve hayvancılık anlamında çok özel çalışmalar planladıklarını dile getiren Sekmen, “Bizim her ilçemiz ayrı güzel, Narman elbette bir başka güzel. Bu şirin ilçemizi de kendi özelinde ele alacak ve sahip olduğu potansiyelleriyle Erzurum’un hem üretim ve hem de turizm vitrini haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Halkbank Şubesi Açılışına Katıldı
Başkan Sekmen, Narman temasları kapsamında Halkbank Şubesi açılışına da katıldı. TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Valisi Okay Memiş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Semih Okyar, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Narman Kaymakamı Mustafa Serin, Belediye Başkanı Burhanettin Eser, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ile Halkbank Bölge Müdürü Hanifi Özünal'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışta Başkan Sekmen, Halkbank’ın Erzurum esnafına verdiği desteğe dikkat çekti. Başkan Sekmen, özellikle pandemi döneminde vatandaşlara verilen temel ihtiyaç kredisi desteğinden dolayı Halkbank yetkililerine teşekkür ettiği konuşmasının ardından açılış kurdelesini diğer konuklarla birlikte kesti. Başkan Sekmen, Narman’da daha sonra süt sağım makinası dağıtımı ve sertifika takdim törenine katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.