Seçim sürecinde Erzurum’da ilk hamle Milliyetçi Hareket Partisi’nden geldi.

AK Parti’de MHP’nin Serdar Sevimli hamlesi sonrasında nasıl bir strateji ortaya koyacağı merak ediliyor.

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı.

Kalp Cerrahı Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin adaylığı resmen açıklandı.

“Erken mi açıklandı, beklenebilir miydi?” tartışmaları süre dursun, Prof. Dr. Sevimli  şimdiden çalışmaya başladı. Erzurum merkezde tanınıp bilinen bir isim olan Sevimli, erken açıklamayı avantaja dönüştürebilme adına özellikle ilçelerde ve köylerde çalışmaya başladı bile. Hafta sonu Erzurumspor maçında karşılaştığımız Serdar Hocaya, “ Biraz erken açıklanmadı mı?” diye sordum. Serdar hoca, “Erken geç hiç önemli değil, bizim konsantrasyonumuz oldukça yüksek, AK Parti’nin adayı kim olursa olsun biz bu seçimi kazanacağız” dedi.  

MHP’de Büyükşehir tamam, sıra ilçe belediye başkan adaylarında. Merkez ilçelerde Büyükşehir adayı Prof.Dr. Serdar Sevimli’nin etkili olacağı söyleniyor. Serdar Hocanın merkezde çalışacağı isimleri kendisinin belirlemesi bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde vakit kaybetmeden ilçe belediye başkanlarının da açıklanması bekleniyor.

AK Parti’de MHP’nin Serdar Sevimli hamlesi sonrasında nasıl bir strateji ortaya koyacağı merak ediliyor.

Özellikle Genel Merkez nezdinde çalışmalar ondukça yoğun. 

AK Parti’de 6-7 Kasım’da  12 saat süren bir toplantı yapıldı. Toplantıda tüm iller masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Genel Sekreter Fatih Şahin ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in içinde bulunduğu ekip 11 Kasımda bir kez daha toplandı.

Önümüzdeki günlerde, öncelikle devam edecek olan belediye başkanları açıklanacak.

Ardından muhalefet partilerinde olan belediye başkan adayları diğer illerden önce açıklanacak. 18 Kasım’da  tüm illerde temayül yoklaması yapılacak ve toplanan veriler ışığında . Kasım ayının son haftası aday adaylarıyla mülakatlar yapılacak.

Erzurum özelinde mevcut başkan Mehmet Sekmen’le devam edip edilmeyeceği ayın 20’sine kadar netlik kazanmış olacak. Özellikle Erzurum’un ilçelerinde ve köylerinde sevilen bir isim olan, Başkan Sekmen’le bir dönem daha devam edileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Öte yandan AK Parti’de 21 il başkanına da istifa etmeleri noktasında  izin verildi. Ancak bu iller arasında Erzurum var mı, henüz öğrenemedim. Anlayacağınız İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün aday adayı olup olmayacağı da yakın bir zamanda belirlenmiş olacak.  

Palandöken ilçe başkanı Haktan Ömeroğlu’nun adaylık başvurusunu ay sonunda yapması bekleniyor. Özellikle milliyetçi kökenli olan Ömeroğlu’nun, MHP’nin Serdar Sevimli hamlesi sonrasında ismi ön plana çıkıyor.

Bu gün saat 15.00’da Parti il binasında adaylık müracaatı yapacak bir diğer isim ise 22 ve 26. Dönem milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı. Milletvekili olduğu dönemde Erzurum adına ciddi çalışmaların altına imza atmış bir isim olan Mustafa Ilıcalı bu yönüyle aday adayları arasında ön plana çıkıyor.

AK Parti’de sürpriz bir isim daha il başkanlığı için müracaatını yaptı. İnşaat Mühendisi Fevzi Çakmak. Yıllarca İller Bankasında çalışmış bir isim olan Çakmak, 2004 yerel seçimlerinde de aday adayı olmuş ve Erzurum adına geliştirdiği projeleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Öte yandan 15 Temmuz süreci sonrasında kamuoyunda, Kayyum olarak atandığı karlı şirketleri zarara uğratmasıyla tanınan, Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu’da AK Parti’den Büyükşehir için aday adayı oldu.  

Bu gün mesai bitimine kadar son müracaatlar alınacak olan AK Parti’de Kasım ayı seçim mesaisiyle geçecek.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.