Sebepler ve Sonuçlar...

Karşılaşma öncesi ilk onbir geldiğinde,Erkan hoca çıkarması gereken kadroyu çıkardığını görmek oldukça mutlu etti. Ancak maçın başlamasıyla birlikte oynatılan sistemle çıkardığı on bire adeta ihanet ettiğini gördük. Çünkü sistem ve kadro birbirinin tam tersi. Elinde bu kadar ofansif oyuncu varken takım halinde topun arkasında beklemek, rakibin topla oynamasına müsaade etmek senin kadro kaliteni minimuma düşürüyor. Sisokko, Obe, Emrah hatta İbrahim top sendeyken etkili olan isimler bu isimler rakip topla oynarken; pres yapamaz, alan daraltamaz, top kapamazlar. Yani bu şekilde kendi oyuncularını kendin etkisiz hale getiriyorsun. 


Rakibin sol beki Ali Dere normalde sol açık. Fatih hoca eksiklerden dolayı orada kullandı. Ancak orada vasatın altında bir görüntü çizmesine rağmen o handikapı kullanılamadı.


Acaba Emrah’ı sol kanada atıp orta yapma özelliğini kullanır Sisokko’yu forvet arkasına çekerek Obe’yi sağa atarmı diye düşünürken Emrah’ın soldan ortasıyla gol geldi. 


Golden sonra sana baskı kurabilecek kalitede olmayan rakibe, oynamış olduğun pasif ve korkak futbolla cesaret verdin. 


Elinde Hamroun gibi bir hamle oyuncusu varken Emrah’ın 90 dakika silik görüntüsüne tahammül etmenin hiç bir olur yanı yoktu. Obe ve Sisokko ikisi birlikte oyundan çıkınca orta sahanın  bütün hakimi kayıtsız şartsız İstanbulspor oldu. 

 

E bu kadar eksi bir araya gelince çok ama çok kritik bir üç puandan oldun. Bu iki puanın değeri ilerleyen haftalarda anlaşılacaktır. Oysa ki Erkan hoca maç başlarken soyunma odasında ; “Ben karışmıyorum çıkın istediğiniz gibi oynayın” demesi bile bugün Erzurum hanesine üç puan yazdırması için yeterli olabilirdi. 


Bir eleştiri de yönetime...


Yapılan transferler konusunda ben dahil her zaman takdir edilen ve beğenilen bir yönetim var. Ancak; lig başlamasına rağmen oyuncu alınacak mı alınmayacak mı muamması takıma zarar veriyor. 


Saha da ki oyuncunun aklında;

“ Benim mevkime adam alınacak mı ?” baskısı ve düşüncesi mental olarak futbolcuyu her zaman etkiler. 


Ya transferi kapattık de sahada ki oyuncu rahatlasın.Ya da bir an önce imzayı attır ki camia rahatlasın. 


Transfer yapmasanda mevcut kadro rakiplerin üzerinde.. Ancak bu belirsizlik süreci takıma büyük zarar verecektir. 


Şampiyonluk; Hatay, Erzurum ve Bursa arasında geçer. Hatay avantajı, Erzurum kalitesi, Bursa ise yakalamış olduğu havayla bu işi kovalar.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • cetin 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum kaliteli diyorsun ama daha lig de iddiası olmayan istnabulspor u yenemiyor .Tum rakiperin neredeyse puan kaybettigi haftada senin de puan kaybederek sampiyonlugi bursaya veya hatay a veriyorum manasına gelmez mi ?Transfer konusunda cok ama cok geç kaldınız ornegin adana demir soyledigi transferi hızlı bir sekilde alırken siz transfer sezonunun basından sonuna kadar mehmet akyuz ve recap niyaz diye diye transfer donemini kapattınız