GÜNDEM Haber Girişi : 30 Kasım 2018 12:21

Sağlık Müdürü Uçar, Yakutiye için istifa ediyor...

Sağlık Müdürü Uçar, Yakutiye için istifa ediyor...
Sağlık İl Müdürü Mahmut Uçar'ın yarın Yakutiye Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa edeceği iddia edildi.

ERZURUMEKSPRES - Yerel seçimlerde aday adayı olmayı düşünen devlet memurları için istifa etmenin son günü öncesinde flaş bir gelişme yaşandı. Bugüne kadar adı siyasi kulislerde hiç geçmeyen Sağlık İl Müdürü Mahmut Uçar'ın yarın Yakutiye Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa edeceği iddia edildi.

Kulislere bomba gibi düşen iddiaya göre Uçar'a istifa etmesi için AK Parti Genel Merkezi'nden talimat geldi. Yarın AK Parti Genel Merkezi'nden gelecek olan nihayi kararı beklediği öğrenilen Uçar'ın istifa edip, aday adaylığı başvurusunda bulunması halinde AK Parti'nin Yakutiye adayı olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

Yakutiye Belediye Başkan adaylığı noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Sekmen'in mevcut başkan Ali Korkut'a karşı olumsuz bakışı herkesçe biliniyor. Bu karşın il yönetimi ile milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun istediği isimlere de hem Sekmen, hem de diğer vekiller, Sekmen'in önerdiği isimlere de diğer vekiller ve il yönetiminin karşı çıktığı kulislerde kulaklara fısıldanıyordu. 

Adeta çıkmaza giren Yakutiye konusunda Recep Akdağ'ın Mahmut Uçar formülünü devreye soktuğu ve tarafların Uçar ismi üzerinde uzlaştığı da yine kulaklara fısıldanan bir başka kulis dedikodusu. 

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğüne, 30 Ekim 2017 tarihi itibariyle atanan Dr. Mahmut Uçar, yaklaşık 1 yılı aşan görev süresi içerisinde başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyordu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.