SİYASET Haber Girişi : 26 Mart 2019 12:42

Oyunuzu sol elinizle kullanın!

Oyunuzu sol elinizle kullanın!
Sağ elinizi vicdanınıza koyun...

Nasıl diyordu şair;

Sol elim, Acemi elim, Zavallı elim, İşe yaramadığını bilsem, Seni bileğimden keserdim…

Evet sol elimiz bir işe yarasın…

Sandık başına gittiğinizde pusulaya mührü sol elinizle basın…

Sağ elinizi vicdanınıza koyun...

Vicdan sizi yanıltmaz, yanlış yönlendirmez, hesap kitap yaptırmaz…

Sakın sandık başına gitmemezlik etmeyin, bir oydan bir şey olmaz demeyin...

Kızgınlıklarınızı, küskünlüklerinizi bir kenara bırakın…

Ve şehri kimin yönetmesini istiyorsanız, elinizi vicdanınıza koyarak ona oy verin…

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde öyle görünüyor ki üç aday yarışacak. Mevcut Başkan Mehmet Sekmen, İYİ Parti adayı Mahmut Uykusuz ve Saadet Partisi adayı Atik Ağdağ…

Saadet Partisi adayı Atik Ağdağ dışında iki adayda denenmiş isimler. O yüzden mukayese imkanınız var.

UYKUSUZ DÖNEMİ

1999-2004 yılları arasında Erzurum’u yönetmiş Mahmut Uykusuz’un icraatlarına bakın. Erzurum’a kazandırdıklarını düşünün…

Mahmut Uykusuz döneminde Erzurum’un hemen her bölgesine yaptığı süs havuzlarıyla adından söz ettiriyordu.

Erzurum’a çelik boru fabrikası yaparak içme suyu isale hattının borularını Erzurum’da imal etmeyi başarmıştı. Uzun süre gündemde kalan boru fabrikası, Mahmut Uykusuz’un başkanlığı kaybetmesi sonrasında kapatıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni borçlu devralmıştı. İşçi alacakları yüzünden her gün eylem yapılıyordu. Başkan seçildikten sonra bütün borçları ödedi. Bırakırken borçsuz belediye devretti.

Erzurum’a doğal gaz onun belediye başkanlığı döneminde geldi.

Erzurumspor onun belediye başkanlığı döneminde 2 milyon lira borçla küme düştü. O gün ki gazeteleri hatırladığımızda, Erzurumspor’un 200 bin lira bulunamadığı için küme düştüğü yazıyordu. Erzurumspor’a kaynak oluşturmak için kendisinden minibüs hatları istenmiş, ama o vermemişti.  

Belediye onun döneminde kurumsal bir yapıya kavuştu.

Erzurum’un ilk köprülü kavşağını o yaptı. Fil geçti köprüsü onun döneminde yapıldı.

Yaşanan hafif şiddetli Şenkaya depremini fırsata çevirerek Erzurum’u afet kapsamına aldırdı ve ciddi bir kaynağın şehre aktarılmasını sağladı.

Şehre onun döneminde adam boyunu aşan bir kar yağdı. Herkes belediye karın altında kalacak diye düşünürken, o şehirdeki karı üç gün içinde temizlemeyi başardı.

SEKMEN DÖNEMİ

2014-2019 yılları arasında mevcut Başkan Mehmet Sekmen şehri yönetti. 

Göreve geldiği gün Erzurum’da kentsel dönüşüm bekleyen 50 binin üzerinde konut vardı. Şehrin merkezi harabe binalarla doluydu. Ciddi bir kentsel dönüşümün altına imza attı. Şuan Erzurum’da 16 bin kentsel dönüşüm bekleyen konut kaldı.

Kalenin ve tarihi yapıların etrafı açıldı. Şehrin nefes alması sağlandı. Yapılan sokak sağlıklaştırmalarıyla şehrin görüntüsü değişti.

Erzurum’a Ankara’dan bu tarafa olmayan bir fuar merkezi yaptırdı. Bu fuar merkezi sayesinde artık Erzurum’da uluslararası fuarlar yapılabiliyor.

Erzurum’un sembol noktalarından biri olan Dadaş Sinemasını elden geçirdi yeniledi ve bir kültür merkezi haline getirdi.

Et Balık Kurumuna modern bir bina yaparak, şehrin merkezinde kalan hayvan pazarını ve kombinayı kaldırdı.

Palandöken dağına dokundu. Her geçen gün kan kaybeden, rakiplerinin gerisinde kalan ve git gide yıldızı sönen Palandöken dağını yeniden turizm merkezi haline getirdi. Çalışmayan liftler, su tutmayan göletler, hiçbir sosyal tesisi olmayan pistlerden, bu gün 750 bin kişinin gelip kayak yaptığı bir merkez oluşturdu.

Yüksek irtifa kamp merkezi sayesinde Palandöken’i yaz kış aktif bir hale getirdi. Bu gün yüksek irtifalı kamp merkezinden yüzlerce takım faydalanıyor.

Erzurumspor’un devlete olan borçları yüzünden icra kıskacı altına alınan 200’ün üzerinde şehir insanını hiç sorumluluğu olmamasına rağmen, bu kıskaçtan kurtardı. Kulüp binasını satın alarak karşılığında bu borçları ödedi.

Onun döneminde Erzurumspor üçüncü ligden üst üste üç kez şampiyon olarak Süper Lige çıktı. Başkan Sekmen elini kulübün üzerinden hiç çekmedi.

Şehrin dört bir tarafına Bilgi Evleri yaptı. İçinde kütüphanesi, bilgisayarı, kurslar yapılan bu evlerden vatandaşları ücretsiz faydalandırdı.

Yasa onun döneminde değişti ve Erzurum’un tamamından Büyükşehir Belediyesi mesul oldu. Köy yolları onun döneminde sıcak asfaltla tanıştı. Köylere konaklar ve taziye evleri yaptırdı.

Tarım ve hayvancılığa ciddi destekler verdi. 200’ün üzerinde gölet ve binlerce swap dağıttı. Canlı hayvan satış yerleri inşa etti.

Kurban bayramlarında yaşanan kirliliği gidermek amacıyla mobil mezbahaneler yaptırdı.

Beş yılda 235 park yaptı.

Atık su arıtma tesisini tamamladı. Artık yağmur sularıyla kanalizasyon suları birlikte dren edilmiyor.

2. Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısını yaparak, firmalara tahsisini kolaylaştırdı.

Yeni yaptırdığı muhtarlık binalarıyla muhtarların modern bir ortamda çalışmasını sağladı.

Cenaze hizmetleri hiçbir dönem onun dönemindeki kadar takdir görmedi. Yakınını kaybedenler sadece bir telefonla bütün cenaze hizmetlerine ücretsiz ulaşabildi.

Belediyenin işi olmamasına rağmen binlerce okulun onarım ve bakımını yaptırdı.

Başkan Sekmen döneminde eleştiriler de aldı.

Bunların başında yönetim kadrosunun vatandaşla yıldızının barışmaması oldu.

Ayrıca kurulan şirketlerde Başkan Sekmen’le esnafın arasını açtı.

Karadayı mağdurlarına TOKİ ile anlaşıp uygun fiyatlı konut almalarını sağlamasına rağmen, sorunun çözülmemesi mağdurların eleştirisine neden oldu.

İstihdama yönelik bir çok vaadi olmasına rağmen, ülkede yaşanan ekonomik kriz, hükümetin başlattığı Erzurum Cazibe Merkezi Projesinin iptal edilmesi nedeniyle bu vaatlerini gerçekleştirememesi, eleştiri konusu oldu.

Yaptıkları ve yapamadıklarıyla işte size iki başkan profili…

Bundan sonrası size kalmış…

31 martta sandık başına gidip, sağ elinizi vicdanınıza koyup, sol elinizle mührü kime isterseniz onun adının altına basın…

Unutmayın vicdan insanı yanıltmaz…

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.