SPOR Haber Girişi : 04 Kasım 2019 12:35

O şarkıyı yeniden söyleyeceğiz

O şarkıyı yeniden söyleyeceğiz
Son 3 deplasmanında gol dahi atamamış B.B. Erzurumspor'un için kendisi gibi zirve mücadelesi veren Karagümrük deplasmanı çok büyük önem taşıyordu.

Kaybetmemenin kazanmak kadar değerli olduğu bu deplasmanda Hatay galibiyetinin mimarlarından İbrahim Akdağ ve Cenk Ahmet'in sakatlığı nedeniyle olmaması da Erzurumspor'un dezavantajları arasındaydı.

Deplasmanda bırakın kazanmayı, gol dahi atamamış takımın ürkekliği, özgüven kaybı maçın ilk dakikalarında kendini gösteriyordu. 

Zaten Erkan Sözeri'nin sahaya çıkardığı ilk 11 de, oynanan oyun da "bir puanı cebe koyma" mantalitesini ortaya koyuyordu. 

İlk yarıda topu Karagümrük'e verip, alan daraltan ve kontraatakla gol bulmayı hedefleyen Erzurumspor., ilk 45 dakikada Emrah Başsan'ın harika şutu ile gole çok yaklaştı. 

İlk yarıda Erzurumspor'un Emrah ile pozisyona girerken, ev sahibi Karagümrük ise top çevirmekten ileri gidemedi. 

İkinci yarıda ise bambaşka bir Erzurumspor vardı sahada. 

Hasan Ayaroğlu-Hamroun değişikliğiyle birlikte hücumu düşünerek ikinci yarıya başlayan Dadaşlar, özellikle Emrah Başsan ve Cezayirli Hamroun ile sağlı-sollu ataklarla rakibini bunaltmaya, yarı sahasına hapsetmeye başladı. 

Erkan Hoca'nın ikinci yarıyla birlikte defansı da orta sahaya kadar çıkarmasıyla birlikte dönen topları da toplamaya başlayan Mavi Beyazlılar, dakikalar ilerledikçe gol kokmaya başladı. 

Sezonun şimdiye kadar ki en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Obertan'ın da kıpırdamaya başlayıp, etkili paslarıyla Karagümrük defansını zorladığı dakikalarda, Pote'nin gününde olmamasının şanssızlığını yaşadık.

Pote, dün biraz hareketli, biraz çabuk olabilseydi, 3-4 gollü bir galibiyet almak sürpriz olmayacaktı...

Afrikalı golcünün formsuz gününde sahneye bir kez daha "sürpriz golcü" Hasan Hatipoğlu çıktı. 

Erzurumspor'un bu sezon deplasmandaki tek golünü atan Hatipoğlu, Emrah Başsan'ın harika ortasında yine golle buluştu... 

Dün ikinci yarıda oynanan oyun tek kelimeyle mükemmeldi...

Karagümrük gibi bir deplasmanda rakibi yarı sahasına hapsetmek, tek bir pozisyon bile vermeden maçı tamamlamak kolay bir iş değildi. 

Erzurumspor açısından tek olumsuzluk, maçın son bölümlerindeki panik ve savunmayı ceza sahasına kadar kurmaktı diyebiliriz...

Onun da haklı gerekçeleri olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Deplasmanda kazanamayan bir takımın, 1-0 önde girdiği maçın son bölümlerinde skoru koruma iç güdüsüyle panik yapmasını anlayabiliyorum. 

Hem Erkan Hoca'yı hem de futbolcuları çok ama çok değerli bu galibiyetten ötürü kutluyorum.

Artık bu maç geride kaldı...

Şimdi Erzurumspor'u zirveye taşıyacak Akhisarspor maçına odaklanma zamanı...

Burhan Eşerli, Erhan Çelenkli ve Mehmet Altıparmaklı Akhisar maçını kazanmaya konsantre olmalıyız... 

Akhisar'ı devirip, o meşhur şampiyonluk şarkımızı yeniden Kazım Karabekir Stadyumu'nda haykırmak istiyoruz...

Vallahi olacak, billahi olacak, Erzurum'um bu sene şampiyon olacak... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.